10 de març 2016

Tenim una nova festa al barriBarri Gòtic no ha tingut fins ara una festa major pròpia. Hi han iniciatives molt valuoses organitzades per diferents associacions, com la festa de la plaça de Sant Josep Oriol o la festa de la plaça de Sant Just i la revetlla de Sant Joan del col·lectiu La Negreta, però trobàvem a faltar un esdeveniment que aglutinés a tots els veïns de tots els barris del Gòtic i ajudés a teixir o reteixir complicitats entre les persones que compartim aquest barri entranyable del cor de Barcelona.


Així, un grup de veïns i veïnes hem pensat d'organitzar una celebració que recuperi el concepte de festa major de barri amb la qual totes ens hi poden identificar. Pretenem, modestament, posar una llavor que provoqui interès i que estimuli la participació de la gent. El nostre desig és que, amb l’esforç de tots, aquesta iniciativa incipient esdevingui en els propers anys una festa equiparable amb la dels barris de gran personalitat de la ciutat.


La nostra idea per a aquest any és fer una celebració inclusiva de petit format, que sensibilitzi i estimuli les persones que consideren seu el barri, perquè hi participin i comencin a pensar ja en els actes de la festa major de l’any vinent.


El grup motor d’aquesta primera iniciativa el formem una quinzena de veïnes i veïns, grups com 15M Gòtic o Assemblea Joves del Gòtic, i diferents bars i petits establiments. El dia de la festa comptarem amb un bon nombre de voluntaris que s'encarregaran que tot funcioni com un rellotge i als quals us convidem a integrar-vos.
La finalitat de la festa major que estrenem és estimular les relacions al barri, reteixir-lo, si voleu: reteixir contactes entre veïnes i veïns, reteixir espais físics, reteixir vivències, reteixir la identitat col·lectiva, reteixir els ponts entre l’espai públic i el privat... I també, i per sobre de tot, ens ho volem passar bé.


Aquesta petita festa, molt gran per a nosaltres, serà el 12 de març i comptarà amb un seguit d’activitats que s’iniciaran a les 11.30 del matí amb una decoració interactiva de balcons i acabaran, ja de nit, amb concerts protagonitzats per grups del barri. Entremig hi haurà un dinar popular, una rua, jocs infantils, i un bingo amb premis fets per comerços del nostre barri (veieu programa annex). Els escenaris principals dels actes seran les places de la Mercè i el carrer Milans.


Veïnes, veïns, amigues, amics. Tots hi sou convidats: és la vostra (nova) festa.


Contacte: festamajordelgotic@gmail.com


FB: www.facebook.com/elgoticfafesta


TW. #ElGÔticFaFestaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog