QUI SOM?

 
QUI SOM?
 
L'assemblea del Gòtic va néixer arran de l'acampada que va tenir lloc el mes de maig del 2011 a la Plaça Catalunya.

Està formada per persones molt diverses quant a procedència, edat, interessos,... però, lligades per una idea comuna: no quedar-nos aturats davant la situació d'injustícia social i de retallades de drets que estem patint fruït de la cobdícia del capitalisme neoliberal i que es tradueix en una major precarietat laboral, disminució en la qualitat de l'educació, privatització de la sanitat,... i encara no s'ha acabat!!!

Així doncs, ens defineix el rebuig i la indignació que sentim per les polítiques que s'estan aplicant, però també, l'acció amb què les intentem combatre i les propostes alternatives que busquem.


QUÈ FEM?
 
GRUPS I LÍNES DE TREBALL
 
SALUT
Participem (coordinats amb altres assembles de Barcelona) en la campanya Aturem l'Apartheid, el negoci i el genocidi sanitari. Lluitem contra l'exclusió sanitària que ja ha matat persones i contra les privatitzacions que enriqueixen polítics i patronal de la sanitat privada. En general, contra la mercantilització de la nostra salut: les retallades, la corrupció i el repagament.
 
EDUCACIÓ
Hen fet una diagnosi de les retallades als centres del districte i hem creat una xarxa de contactes per oposar-nos a aquests atacs contra el sistema educatiu. Conjuntament amb el professorat, alumnat, mares i pares hem organitzat diversos actes de protesta. 
 
PLA D'(AB)USOS
Semblava impossible que l'ajuntament fes encara més per convertir la Ciutat Vella en un parc temàtic al gust dels turistes i de la patronal hotelera, però no ha parat. Participem amb la Xarxa Veïnal del districte perquè el barri sigui per als que hi viuen, no per als que en viuen.
 
Des de l'esclat de la crisi, la banca s'ha embutxacat 61.000 milions d'euros en ajudes públiques directes (segons el Banc d'Espanya) per cobrir els seus forats. Hem de permetre robatoris com aquest en un moment en què les retallades als serveis públics estan a l'ordre del dia? Al grup de treball de banca informen, denunciem i promoven accions per assenyalar els culpables de la cris al mateix temps que difonem les alternatives a l'actual poder financer.
 
RECOGIDA SIGNATURES (ILP)
Hem recollit signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i per a l'ILP a fvor d'una Renda Garantida Ciutadana
 
TEATRE AL CARRER
Una jornada d'arts al carrer per reivindicar un barri viu, escenari de cultura de qualitat i de vida social, així com que el carrer ha d'esdevenir un lloc d'expressió per l'art i la vida, mostrant també que tant els artistes com el veïnat patim el pes de la política actual de retallades, pujades de l'IVA, supressió de subvencions, dificultat per accedir a espais culturals i socials. I que és possible resistir-hi.
 
CINEMA A LA FRESCA
Conjuntament amb altres col.lectius i des de fa un parell d'estius, fem barri i reivindiquem l'espai públic per al veïnatge, a la plaça de la Rosa, amb títols interessants i combatius.

MERCÈ INDIGNADA
El dia de la Mercè de cada any, les principals "autoritats" del país (municipals, Generalitat, militars,...) assiteixen a una missa a l'església de la Mercè. I cada anys, els donem la malvinguda, per fer-los saber que rebutjem les seves retallades i privatitzacions.
 
LA NEGRETA
Paticipem de l'autogestió i de les activitas que es reailitzem al centre social La Negreta. 
 
 
COM FUNCIONEM?

Ens trobem cada setmana en una assemblea oberta, que funciona de forma horitzontal, on intercanviem opinions i marquem les línies de treball i d'acció. Intentem fer xarxa al barri, però també treballem conjuntament amb altres barris i recolzem les accions de col.lectius com la PAH, Papers per tothom,... Estem oberts a tota mena de propostes i noves idees. 

COM PARTICIPAR?
Podeu venir a l'assemblea sempre que vulgueu. Són els dimecres a les 20:00h a la Plaça de la Mercè i a l'hivern a la Negreta (C/Nou de Sant Francesc 21, baixos).
O simplement participant en un grup de treball.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Follow by Email

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog