23 de maig 2012

El despertar de les places_Un any de 15-M


"Aquest documental analitza el sorgiment del moviment, un any després, de la mà de sis persones, que van viure l’acampada de Barcelona a Plaça Catalunya, i que es reuneixen de nou per reflexionar sobre l'inici del moviment, què ha passat al país aquest any i quin rol ha de jugar el moviment de cara al futur.

PER QUÈ HEM FET EL DOCUMENTAL? 
Creiem que, en les mobilitzacions socials, ens poden beneficiar molt de reflexionar sobre què hem fet i on estem, tot i que és una cosa que no fem prou, per manca de temps. Aquest audiovisual vol contribuir a aquesta auto-reflexió arribant al màxim número de persones.
 
DE QUÈ VA?
Un any després de l'acampada
 
El documental fa una revisió dels esdeveniments que es van generar en aquells dos mesos: començant per la manifestació que dóna lloc al 15-M, les primeres persones que es queden a dormir a la plaça, el creixement del campament, l'operació per part dels Mossos d’Esquadra del 27 de maig, la reinstal·lació del campament, les mobilitzacions al Parlament de Catalunya i el desmantellament del campament i l'extensió de la xarxa d'assemblees per barris i municipis de Catalunya.
 
En diàleg amb el passat, en una reunió d'algunes persones que vam seguir llavors, abordarem els temes que es van tractar a la Plaça, però la perspectiva de l'any transcorregut permetrà plantejar una confrontació d’idees entre la trobada del present i el passat. Això ens permetrà veure en què ha canviat el seu punt de vista, quin és l’estat actual del moviment i com creuen que s’ha d’articular de cara al futur".
 
Un documental de Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog