6 d’oct. 2016

Preestreno de "Judas", un documental sobre el bar homónimo del Carrer Escudellers



Preestreno de "Judas", un documental sobre el bar homónimo en el centro de Barcelona realizado por estudiantes del Postgrado en Montaje Audiovisual de la UPF.
"Judas" es la historia de un bar y un tiempo que se acaban: el retrato colectivo de los outsiders que habitan este lugar decadente en el centro de una ciudad cada día más orientada al turismo masivo y a los beneficios económicos que genera la Marca Barcelona.
Evento organizado por los realizadores: Raúl Capdevila, Juan Carrano, Raúl Egüés y Alejandra Vera, con la ayuda de La Negreta, Espai Social del Gòtic.


¡Os esperamos en la Placeta del Carrer de la Rosa el viernes 7 de octubre a las 20h!


Demo Reel 2015: https://vimeo.com/13213184


9 d’ag. 2016

CINEMA A LA FRESCA 2016 al gòtic, sisena edició

Com cada any amb la calor de l'estiu arriba el cinema a la fresca del Gòtic a la plaça de la Rosa, una plaça que els turistes no podran trobar perquè no surt als mapes.
Us convidem a compartir amb nosaltres aquesta programació que l'hem escollida especialment.
En cas de pluja traslladarem la sessió de cinema a l'Espai Social del Gòtic La Negreta carrer Nou de Sant Francesc 21, baixos.

FaceBook

dia 18 d'agost a les 21h
GOLMAAL 3 Una comèdia hindi del 2010 que les nostres
veïnes i veïns pakistanesos ens ofereixen en la primera sessió de cinema.
https://youtu.be/CmIHbvxJu48



dia 25 d'agost a les 21 h
TECHO Y COMIDA - 2015 Espanya
https://youtu.be/rM-b1Fc6j6s



dia 1 de setembre a les 21 h
MATRIX 1999 EEUU
https://youtu.be/BRuDS0wcnW8



dia 8 de setembre a les 21 h
LAS TORTUGAS TAMBIEN VUELAN  2004 Iran, Irak
https://youtu.be/J4s_G-35BrM


17 de juny 2016

Revetlla de Sant Joan al Gòtic dijous 23 de juny


Ha arribat el caloret, l’olor d’aftersun, els turistes que semblen sortits d’un episodi de walking dead, les eleccions (i com ens agrada això dels sobres i les urnes!!!)… Però amb el caloret també arriba Sant Joan al Gòtic, que organitzem a La Negreta. Una mica sorpreses, mirem enrere i ja n’hem fet tres! No és poca cosa a un barri que s’asseca, que expulsa la vida quotidiana, que el mercat turístic erosiona. Ja fa tres anys que fem Sant Joan a un barri on es pensava que res podria créixer!!!

Amb molt d’esforç, suor, contraccions, riure i mirades de complicitat estem emocionades, amb el cos vibrant perquè sabem que un any més estem fent una cosa meravellosa.
Us allarguem la mà perquè vingueu a celebrar i ser partícips de l’excepcionalitat que té aquesta festa.
Us animem a convidar a totes les persones amb qui voldríeu celebrar. Aquí l’esdeveniment a facebook, per compartir-lo!
Fem la festa entre totes! Us hi esperem!


1 de maig 2016

#Alertacreuers Denunciem l'invasió dels creuers

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS. @AssBarrisTS)) de la
qual fem part, convoca dins la campanya #StopCreuers, la primera acció
-fins on sabem- per la visibilització i conscienciació de les greus
conseqüències soci-ambientals de la indústria dels creuers: contaminació,
residus, saturació de l'espai públic i la mobilitat, fiscalitat i
condicions de treball nefastes.
Es tracta d'una acció organitzada per les companyes de Ciutat Vella No Està
En Venda, recolzada i convocada per l'ABTS i per nosaltres; la indústria de
creuers és un problema de ciutat que mereix i necessita una mobilització de
ciutat.
Reprenem també la tan necessària i pendent reivindicació d'un Port Vell
Ciutadà com una manera complementària de revertir la cega relació
port-ciutat. Adjunt trobareu el manifest #StopCreuers
Esdeveniment facebook: facebook.com/events/233558277006302/

​Programa de l'acció:
- ens trobem a les 12h al Portal de la Pau: tallers de decoració de
mascaretes contra la contaminació de l'aire, informació a turistes dels
efectes negatius de la indústria que les porta a la ciutat, exposició i
venda -si s'escau- de souvenirs de Barcelona en forma de bosses d'aire del
Port (per tant, contaminada) i d'aigua del port (per tant, contaminada),
Fem Plaça de les Golondrines (acció autònoma de recuperació de l'espai
públic), explicació de tots els problems derivats, animació amb la
presència d'un autèntic creuer de luxe
- a partir de les 13h, i des del mateix Portal de la Pau, imaginem altres
maneres de visibilitzar tots aquests conflictes i altres provocats per la
indústria turística en general i de creuers en concret.


*Acció #StopCreuers per la regulació de la indústria de creuers a
Barcelona.Diumenge 8/5 12h al Portal de la Pau*

26 d’abr. 2016

Comença la campanya #Alertacreuers

Convocatòria ABTS.- L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) considera intolerable que una universitat pública i de referència com la Universitat de Barcelona promocioni sense escrúpols l’arribada massiva de creuers a la ciutat de Barcelona, tal com fa en l’estudi ‘Impacte econòmic de l’activitat dels creuers’.
Per això, i davant l’augment de la pressió social i veïnal contra l’actual model turístic, aquest dijous al matí es farà una atenció als mitjans per valorar els continguts d’aquest estudi.

L’atenció es farà un quart d’hora abans que comenci l’acte de presentació d’aquest document, previst a les 10:30 a la Casa Llotja de Mar. El punt de trobada serà a l’entrada principal de l’edifici, al passeig d’Isabel II número 1.
Tot plegat es fa en el marc de la campanya #Alertacreuers impulsada per la mateixa ABTS i les diferents entitats de Ciutat Vella, i que té l’objectiu d’advertir dels riscos i problemes provocats pels creuers.

Atenció als mitjans de comunicació per denunciar l’estudi de la Universitat de Barcelona Impacte econòmic de l’activitat dels creuers.

Convoca: Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)
Dia i hora: Dijous 28 d’abril a les 10:15 hores
Lloc: Entrada de la Casa Llotja de Mar (passeig d’Isabel II, 1).

Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)

10 de març 2016

Tenim una nova festa al barri



Barri Gòtic no ha tingut fins ara una festa major pròpia. Hi han iniciatives molt valuoses organitzades per diferents associacions, com la festa de la plaça de Sant Josep Oriol o la festa de la plaça de Sant Just i la revetlla de Sant Joan del col·lectiu La Negreta, però trobàvem a faltar un esdeveniment que aglutinés a tots els veïns de tots els barris del Gòtic i ajudés a teixir o reteixir complicitats entre les persones que compartim aquest barri entranyable del cor de Barcelona.


Així, un grup de veïns i veïnes hem pensat d'organitzar una celebració que recuperi el concepte de festa major de barri amb la qual totes ens hi poden identificar. Pretenem, modestament, posar una llavor que provoqui interès i que estimuli la participació de la gent. El nostre desig és que, amb l’esforç de tots, aquesta iniciativa incipient esdevingui en els propers anys una festa equiparable amb la dels barris de gran personalitat de la ciutat.


La nostra idea per a aquest any és fer una celebració inclusiva de petit format, que sensibilitzi i estimuli les persones que consideren seu el barri, perquè hi participin i comencin a pensar ja en els actes de la festa major de l’any vinent.


El grup motor d’aquesta primera iniciativa el formem una quinzena de veïnes i veïns, grups com 15M Gòtic o Assemblea Joves del Gòtic, i diferents bars i petits establiments. El dia de la festa comptarem amb un bon nombre de voluntaris que s'encarregaran que tot funcioni com un rellotge i als quals us convidem a integrar-vos.
La finalitat de la festa major que estrenem és estimular les relacions al barri, reteixir-lo, si voleu: reteixir contactes entre veïnes i veïns, reteixir espais físics, reteixir vivències, reteixir la identitat col·lectiva, reteixir els ponts entre l’espai públic i el privat... I també, i per sobre de tot, ens ho volem passar bé.


Aquesta petita festa, molt gran per a nosaltres, serà el 12 de març i comptarà amb un seguit d’activitats que s’iniciaran a les 11.30 del matí amb una decoració interactiva de balcons i acabaran, ja de nit, amb concerts protagonitzats per grups del barri. Entremig hi haurà un dinar popular, una rua, jocs infantils, i un bingo amb premis fets per comerços del nostre barri (veieu programa annex). Els escenaris principals dels actes seran les places de la Mercè i el carrer Milans.


Veïnes, veïns, amigues, amics. Tots hi sou convidats: és la vostra (nova) festa.






Contacte: festamajordelgotic@gmail.com


FB: www.facebook.com/elgoticfafesta


TW. #ElGÔticFaFesta



17 de febr. 2016

21 FEB Fem Plaça André Malraux

L'espai públic és l'espai de tothom. Són els carrers, les places i els parcs dels nostres barris, on veïns i veïnes de totes les edats ens trobem i ens relacionem, on els infants juguen, on les entitats fem la nostra activitat i teixim xarxes. En definitiva, on fem nostre el barri i la ciutat.
Durant dècades, els qui han gestionat les institucions de la nostre ciutat han pensat que l'espai públic era de l'Ajuntament, i l'han regulat d'acord amb els seus interessos. Hem vist com mentre es posaven mil i una traves per a les activitats de les entitats, s'obrien les portes al segrest de l'espai públic per a l'activitat privada i per a la invasió del turisme. Malgrat el canvi de govern del passat 2015, encara no hem tingut mostres de canvis significatius en aquest sentit.
Les activitats que se surten de les programacions habituals de cada any tenen moltes dificultats a l'hora d'aconseguir permisos, i això penalitza els col·lectius nous que cada any es creen als nostres barris. Tenim un teixit associatiu viu i dinàmic que no cap dins la seva concepció restrictiva de l'ús de l'espai públic. Al nostre voltant, les voreres es fan estretes i s'omplen de terrasses, els bancs escassegen i es tornen individuals, les pilotes i el joc fan nosa i els instruments són decomissats.
Fem Plaça i Exigim Espais volem reivindicar l'espai públic de la millor manera que sabem: reapropiant-nos les places amb la nostra activitat. Seguirem omplint el carrer de música i de cultura popular, de lleure educatiu, d'oci alternatiu i de lluites col·lectives. Seguirem omplint els nostres barris de vida."

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog