15 de febr. 2016

Els barris volem saber


L'ABTS convoca els grups municipals perquè expliquin el seu model de gestió del turisme a Barcelona en un acte obert a la ciutadania.

Les entitats veïnals i socials de la ciutat defensen un model de decreixement turístic i el desenvolupament d’economies alternatives.

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) organitza una trobada pública amb portaveus de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que tindrà lloc el dijous 18 de febrer a partir de les 19h30 al Casal de Barri Pou de la Figuera (carrer Sant Pere Més Baix 70, metro Arc de Triomf).


Fins ara, l'Assemblea ha centrat la seva activitat, per una banda, en l’elaboració d’una diagnosi dels problemes associats al turisme que pateixen els barris, en les mobilitzacions al carrer i en tasques de difusió i, per l’altra, en el  procés participatiu sobre el PEUAT (Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics), durament criticat per l’ABTS en un comunicat.

El govern municipal i la majoria dels partits representats al consistori es mostren tebis o són contraris a la defensa dels conceptes de decreixement turístic i de desenvolupament d'economies alternatives perseguits per l’ABTS i bona part dels grups han donat suport a mocions per a l'aixecament de la moratòria d'allotjaments turístics.

L’ABTS interpel·la els partits i els convida a expressar clarament al veïnat de la ciutat quines postures defensen al voltant de l'afectació de la fàbrica turística sobre la ciutadania de Barcelona i els seus barris.

Han confirmat assistència a l'acte Janet Sanz (BeC), Koldo Blanco Uzquiano (Ciutadans), Jordi Coronas (ERC), Lydia Riquelme Abelló (PSC), Xavier Mulleras (PP), María José Lecha (CUP). L’ABTS continua esperant confirmació de la representant de Convergència Democràtica de Catalunya.

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible agrupa més d’una quarantena d’entitats veïnals, socials i temàtiques de Barcelona amb l’objectiu de repensar un model turístic que mercantilitza la ciutat, expulsa el veïnat i ofega els barris.


#BarrisVolemSaber
#Turisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog