25 de gen. 2015

Veïns: una espècie en perill d'extinció


Des del veïnat del Barri Gòtic i de Ciutat Vella, organitzat contra la sobre explotació turística, us proposem un tour per tal de reivindicar els nostres barris sota la frase "Veïns, una espècie en perill d'extinció".

Aquest tour veïnal surt d'una sèrie de trobades que s'han vingut fent a La Negreta al llarg de la tardor, i que van recollir els següents punts:

- taxa turística: es proposa una gestió municipal de la taxa, ampliar-la a d’altres serveis turístics (per exemple els hostals, creuers, ...) i augmentar la part que li pertoca en el repartiment amb la Generalitat.

- aturar la proliferació d’apartaments turístics i habitatges d'ús turístic; les llicències legals necessiten la aprovació expressa de la comunitat de veïns/ propietaris per continuar la seva activitat.

- promoció i gestió del Bed and Breakfast exclusivament per part de l’Ajuntament o ens públic d’abast municipal; control del model Bed and Breakfast sigui gestionat per un resident per tal d'evitar males pràctiques derivades.

- polítiques municipals de preservació del petit comerç tradicional, de proximitat i emblemàtic; establir ajudes publiques (mitjançant la reducció d’impostos o taxa turística) per ajudar a mantenir l'ús del petit comerç tradicional, emblemàtic i de proximitat.

- regulació d'establiments (bars, restaurants, discos, ...) mitjançant la fixació de quotes segons el tipus d’establiment i les característiques de cada zona; no a l’ampliació dels horaris comercials, ni a l’obertura d’establiments les 24 hores.

- preservar les condicions de vida dels residents plans de mobilitat i de regulació dels fluxos de visitants pactats amb el veïnatge; els ens privats han de contribuir financerament al manteniment de l’entorn que suporta l’arribada dels visitants.

- prohibició de la circulació de grups turístics amb tota mena de vehicles en carrers de vianants i de plataforma única; regulació de la circulació per altres vies prohibint la circulació de grups més enllà de 5+1 (grup més guia); matriculació de tota mena de vehicle de lloguer.

- revisió de l’ordenança municipal sobre terrasses i vetlladors; reducció de la densitat d’ocupació de l’espai públic, avançar els horaris de tancament nocturn i prohibició de l’ús de sistemes de refrigeració i/o calefacció; gravar amb una taxa especial les terrasses ubicades en els eixos turístics/emblemàtics.

- creuers i creueristes: limitar i repartir temporalment l'arribada de creuers.

- mesures contra la precarietat laboral; es demanen més inspeccions conjuntes de Treball i Ajuntament; crear un segell de “qualitat laboral” pels establiments vinculats a la indústria turística el comerç i la restauració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog