31 d’ag. 2014

Ciutat Vella no està en venda

 

#EfecteBarceloneta

Davant les protestes que en les dues darreres setmanes està protagonitzant la Barceloneta per denunciar el fàstic, no només pels apartaments turístics, sinó per la massificació turística del barri, la resta dels barris de Ciutat Vella volem recolzar i unir-nos a aquesta mobilització. Les queixes de la gent del barri mariner no ens són alienes, donat que les polítiques dutes a terme en el Districte de Ciutat Vella des de fa anys, per aquest govern municipal i pels anteriors, han estat exclussivament destinades a l'enfortiment de la indústria turística, oblidant sempre les necessitats dels veïns i veïnes del centre.

En aquest sentit, l'enumeració de les suposades bondats econòmiques del turisme, oblida que, a més de ser un sector en el qual s'ha destruït ocupació en els últims anys, ha eliminat bona part del parc d'habitatges de Ciutat Vella, expulsant persones, afavorint la massificació turística i promovent economies especulatives. La immensa majoria dels 8 milions de turistes allotjats en hotels (dades de 2013), i el total de 27 milions de visites, entre creuers, apartaments i visitants d'un sol dia, es concentren aquí al nostre Districte. Amb aquestes dades ens fem una idea del desequilibri insostenible a què ens sotmet la pressió turística als que vivim al centre de la ciutat. A tot això cal afegir la despesa económica que suposa la pressió turística sobre els serveis públics quan els beneficis acaben en el sector privat, majoritàriament a mans d'uns pocs.

El que avui posa de manifest la Barceloneta és un símptoma i un senyal d'alarma: que el límit de l'insuportable està cada vegada més a prop, i que només la ceguesa de les elits polítiques d'aquesta ciutat i els interessos privats, amb els quals tan be s'entenen, es neguen a veure. El turisme no és, per tant, la nostra salvació, sinó l'abisme al qual ens està abocant un model de ciutat que vol portar aquest projecte al límit i, per tant, a la destrucció de la nostra convivència i la nostra vida quotidiana.

Perquè no volem que aquest sigui el principi de la fi dels nostres barris, la lluita de la Barceloneta és la nostra lluita. Per això el proper dimecres 3 a tots els barris de Ciutat Vella ens manifestarem per frenar la mort de la convivència a què la devastació turística ens està condemnant.

DIMECRES 3 DE SETEMBRE A LES 20 H:
RAVAL Al gat de Rambla del Raval      
GÒTIC A la Plaça del Pi
CASC ANTIC Al Forat de la Vergonya

A LES 22 BARCELONETA A la Repla

Associació de Veïns del Barri Gòtic · Assemblea de Barri del Gòtic
Associació de Veïns del Casc Antic · Assemblea de Barri del Raval

Descarrega l'octaveta i convida les teves veïnes i veïns a participar!!

bit.ly/1lCF14H

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog