2 de juny 2013

Salvem Ciutat Vella!!! No al Pla d'(ab)Usos


El nou Pla d'Usos de Ciutat Vella vol fer un districte a mida del turisme: incrementant els hotels, bars i restaurants en barris ja saturats, mantenint els pisos turístics (augmentant pressió immobiliària i expulsant residents), venda del patrimoni de la ciutat, perseguiment de menjadors socials, etc.

Tot decidit sense participació veïnal.

Exigim la retirada immediata d'aquest nou pla i que s’obri un veritable procés participatiu que inclogui les persones que viuen a Ciutat Vella.

La Modificació del Pla d'Usos de Ciutat Vella proposada per l'Ajuntament de Barcelona suposa una gran pèrdua de qualitat de vida per a la seva població, i en canvi beneficia els lobbies hotelers, les grans agències i els especuladors. Inclou, entre d'altres mesures: - possibilitat d'obertura de nous hotels (en edificis catalogats com a patrimoni públic o al perímetre del districte) en uns barris que ja reben la gran majoria de turistes de la ciutat

posada a la venda del patrimoni públic
manteniment dels pisos turístics (per tant, pressió immobiliària i expulsió de veïns)
facilitats per a l'obertura de nous bars i restaurants en un districte ja saturat
desaparició del concepte de densitat, que limitava el nombre d'establiments d'un mateix tipus en un radi determinat
persecució de menjadors socials i organitzacions culturals sense ànim de lucre

I tot això decidit sense participació veïnal.

Tot plegat pot afectar molt negativament a la vida diària de les persones residents a Ciutat Vella, agreujant problemes ja existents: privatització d'espai públic, dificultat de circulació pels carrers, augment de preus (tant immobiliaris com de productes de consum diari), desaparició del comerç de proximitat, substituït pel especialitzat en consum turístic; en conseqüència, veïnes i veïns que hauran de deixar el districte.

Exigim la retirada immediata d'aquesta modificació i la convocatòria d'un veritable procés participatiu en què estiguin representats tots els sectors afectats pel Pla d'Usos, molt especialment les veïnes i veïns de Ciutat Vella.

Signa aquesta petició per tal d'expressar el descontent popular amb aquest pla.

https://oiga.me/campaigns/salvem-ciutat-vella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog