4 de gen. 2013

Taller de creativitat i desobediència

«El nostre problema és l’obediència civil (...) El nostre problema és la gent que ha obeït els dictats dels líders del seu govern... El nostre problema és que la gent és obedient a tot el món davant de la pobresa i de la fam i l’estupidesa i la guerra i la crueltat...»
                                      Howard Zinn

Ens trobem en un moment històric de grans canvis i de violència estructural en què es fa imprescindible recórrer a la desobediència civil i a la creativitat. I també ens trobem amb un seguit de dificultats personals per fer-ho. Sabem que no ens han educat per desobeir, sinó tot el contrari. Sabem que ens han  ensinistrat per adoptar rutines de pensament i de treball. Sabem que l’originalitat i les idees pròpies no puntuen en la majoria d’exàmens.

I, fins i tot, quan volem desobeir, també utilitzem pautes molt previsibles. La creativitat i la desobediència es necessiten mútuament.

Al llarg d’un dia, quines decisions pren el meu “pilot automàtic” i quines prenc jo
conscientment? Quina proporció de la meva vida és meva? Sóc conscient de la quantitat de bloquejos, pors, tabús i idees empassades que sabotegen el meu potencial creatiu? Em conformo pensant que la creativitat és un do diví exclusiu de genis i artistes?

En el breu lapse de tres hores viatjarem a les fonts de la nostra obediència i contemplarem els bloquejos i les idees rígides que ens limiten la nostra capacitat per crear. I això sense la pretensió de resoldre res, sinó de començar a plantejar el canvi que ens cal per ser més creatius, més lliures i més “nosaltres”.

Local: Centre Cultural Euskal Etxea. Arc de Sant Vicenç, Barcelona. Per arribar-hi.
Dia: Diumenge 13 gener. 18 a 21 hores.
Mayte Hernàndez, arterapeuta. Òscar Pàmies, terapeuta gestalt i escriptor.
Amb el suport de Euskal Etxea i l’Assemblea Gòtic
Taller gratuït. Places limitades. Reserveu a: art.del.canvi@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog