22 d’oct. 2012

Un candidat investigat per la Sindicatura de Comptes torna a les llistes electorals de CiU


Article de Setmanari la Directa
per JESÚS RODRÍGUEZ | 22/10/2012 

La setmana passada CiU feia públiques les seves llistes per a les eleccions del 25N. Desaparicions, confirmacions, noves figures… com sempre, els noms de les llistes electorals (tancades) donen molt de joc. El número 4 a la llista convergent de Girona, Xavier Crespo i Llobet és un d’aquests noms que no han deixat indiferent.


Xavier Crespo, metge de professió, va ser alcalde de Lloret de Mar entre 2003 i 2011, època en què CiU feia la seva “travessa del desert” i el seu poder polític es limitava a alguns ajuntaments. Crespo era un home valuós per al partit. Aquesta vàlua pot explicar, que l’any 2005 la Sindicatura de Comptes (amb els vots de CiU i PSC) arxivés l’informe 29/2005 on trobem a Xavier Crespo presumptament relacionat amb la desaparició de 2,7 milions d’euros als hospitals públics de Blanes i Calella. Aquests fets van ser destapats per la revista gironina Cafè amb Llet.

A l’informe veiem com Xavier Crespo i la seva dona, Guadalupe Oliva Pujol, van rebre 209.000 euros en pagaments irregulars provinents d’aquests dos hospitals. Veiem també com el matrimoni feia servir els diners de la sanitat pública per pagar les quotes del club d’hoquei, com fa servir la tarjeta Visa sense gaire control i com Crespo es queda, directament, 4.000 euros que l’asseguradora Sanitas havia pagat als hospitals. Per acabar d’arrodonir la situació, Crespo va comprar per 77.586 euros un consultori (propietat del consorci hospitalari) que en realitat estava valorat en 154.117 euros.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog