25 de jul. 2012

Acció a la Boqueria contra Eurovegas


La Assemblea del Gòtic, juntament amb la plataforma AturemEurovegas, promou una acció a la Boqueria per sensibilitzar les ciutadanes de Barcelona davant l'agressió que suposaria la implantació de Eurovegas. Per això hem redactat un manifest que distribuirem a la acció i us convidem a participar amb nosaltres desprès de la mani de sanitat.
 
Ens trobem a la entrada principal de la Boqueria el proper Dissabte 28 de Juliol a les 13h.
 
Manifest:
 
LA BOQUERIA AMB ELS PAGESOS DEL DELTA DEL LLOBREGAT
ATUREM EUROVEGAS

 
Els pagesos del delta del Llobregat subministren des d’antic verdura i fruita fresques a Barcelona ­-i a tota l’actual àrea metropolitana- a través dels mercats municipals, de botigues de barri i últimament de cooperatives de consum. La Boqueria es va inaugurar el 1836 justament per acollir aquests pagesos, que abans muntaven les parades a les portes de la ciutat. El lloc de màxima producció agrícola, la terra més rica del Pla de Barcelona, ha estat sempre el tram final del riu Llobregat.
 
Ara tot aquest món secular està amenaçat de mort per un model d’economia basat en el diner ràpid i els negocis poc clars. Volen suplantar una societat que s’havia centrat en l’esforç i l’estalvi, en la petita empresa i l’emprenedoria per l’especulació i el joc.
 
Uns espais naturals rics en biodiversitat i un patrimoni històric amb feixes, masos i canals desapareixerà, i el que és públic es convertirà en privat. El rebost alimentari de Barcelona i un paisatge irrepetible sembla que han de morir a favor d’uns suposats llocs de treball que no sabem qui beneficiaran.
 
Els espais agrícoles i naturals que volen expropiar s’integren en el Parc Agrari del Baix Llobregat i no son urbanitzables segons la planificació territorial actual. Els governants hauran de modificar, per tant, la legislació. Què n’obtenen a canvi?
 
PER LA PERVIVÈNCIA DE LA PAGESIA. PRESERVEM LA NATURA.
NO A EUROVEGAS.
 
Recull de premsa de l'acció:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1221321

http://www.vilaweb.cat/noticia/4031402/20120728/loposicio-eurovegas-sentir-boqueria.html

http://m.europapress.es/nacional/noticia-eurovegas-decenas-agricultores-protestan-contra-proyecto-boqueria-barcelona-20120728195740.html

http://www.elbaix.cat/2012/07/29/aturem-eurovegas-defensa-lagricultura-de-proximitat-al-mercat-de-la-boqueria/

http://www.acn.cat/acn/679685/General/video/Eurovegas-agricultura-camp-agricultura-de-proximitat-Baix-Llobregat-Parc-Agrari-del-Baix-Llobregat-Boqueria-mercat-Barcelona-ecologistes-ocupacio-empresa-protesta-manifestacio-Aturem-Eurovegas.html


4 comentaris:

  1. Personalment i vull fer una crítica sense ànim de destrucció de cap idea, però crec que és un error intentar evitar que vingui el que pot ser una font d’ingressos per a la ciutat.
    Està clar que els pagesos de la zona no en tenen cap culpa i la seva disconformitat al pla és completament lògica, però estem en el moment de poder renunciar a una inversió gegantesca? O hem d’estar preparats per la negociació d’aquesta gent que té terres per a que tinguin unes bones indemnitzacions i un lloc de treball dins al projecte? Jo crec que la opció correcta és la segona.
    També es parla de joc, corrupció, blanqueig de diners, prostitució... si som sincers amb nosaltres mateixos sabem que no cal Eurovegas per a que això vingui ja que ja existeix a cada carrer de Barcelona.

    ResponElimina
  2. Ciutadana del Baix Llobregat26 de jul. 2012, 13:42:00

    I tú t'imagines a un pagès fent de croupier?
    El Parc Agrícola del Baix Llobregat és un dels pocs espais ecològics amb els que podem comptar dintre de l'àrea metropolitana de Barcelona, a on treballa molta gent de la zona i a més serveix d'esbarjo per moltissima gent del Baix i tothom que vulgui gaudir-ne.
    Et recomano que agafis un dia la bici i facis un passeig per la vora del riu Llobregat fins la platja del Prat, de tornada imaginat el mateix passeig entre hotels, casinos, camps de golf. Et ve de gust?
    Ara imagina també quines persones estaràn treballant en els negocis que montin, creus que hi haurà el teu germà? o el teu veí? o possiblement vindrà gent d'altres paissos a treballar per un sou ben baix, com ja passa a Las Vegas.
    Creus que no sortiran puticlubs, venda de drogues etc etc al voltant? Ara per ara t'asseguro que no hi ha res d'això, sí que cal Eurovegas per a que això aparegui.
    Que et semblaria si ho volguessin posar a la Garrotxa?
    NO A EUROVEGAS!!! volem cultura, ecològia, un treball digne, i sobretot una comarca a on podem viure tranquils

    ResponElimina
  3. YA ESTAN "LOS VENDEDORES DE BIBLIAS", TRATANDO DE CONVENCERNOS DE QUE ..."SE CREARAN PUESTOS DE TRABAJO, ETC ETC".
    ASI NOS VA AL HABERNOS DEJADO EMBAUCAR CON LA LOGICA CAPITALISTA DEL CIRCULO VICIOSO DE "TRABAJA-CONSUME-CALLA...".
    LOS EMBAUCADORES SOLO DEFIENDEN QUE TODO SE TRADUCE EN DINERO-TRABAJO-CONSUMO...
    ¡¡¡CUANDO NO PODAMOS SABOREAR LOS ALIMENTOS DE PROXIMIDAD, CUANDO NO NOS QUEDE NINGUN ESPACIO NATURAL EN EL QUE RELAJARNOS Y PERDERNOS, CUANDO TODO ESTE HORMIGONADO, PROSTITUIDO, MANIPULADO....ENTONCES VENDRAN DE NUEVO LOS EMBAUCADORES A VENDERNOS LA NECESIDAD DE CONSTRUIR PARQUES NATURALES DE PROPIEDAD PRIVADA ¡¡¡¡
    BASTA YA DE ENGAÑOS Y MANIPULACIONES: PRIMERO LOS DESTRUYEN Y LUEGO NOS VENDEN "LA NECESIDAD DE CREAR PUESTOS DE TRABAJO ¡¡¡
    ¡¡¡NO A EUROVEGAS NI A NINGUN MEGAPROYECTO QUE NOS ALEJE DE NUESTRA TIERRA Y NUESTROS MARES ¡¡¡¡
    SALUT

    ResponElimina
  4. En quant a que m’imagini treballant en el negoci que facin allà, s’ha de lluitar per a que no hi hagi treballs precaris i de qualitat, perquè les coses es facin ben fetes però no per a que no es facin. (el tema de que vindrà gent a treballar de fora prefereixo no obrir un altre debat..). A! I un pagès no només pot treballar de croupier, hi ha moltes més feines però si és un de jove perquè no.
    En quant a puticlubs drogues etc.. pots viure amb una vena als ulls per dir que cal que aparegui Eurovegas per vindre.
    També hi havia molta gent de la Vila olímpica i Barceloneta que no volia que es fes el nou barri per les olimpíades, i t’imagines ara mateix la costa de Barcelona sense el que es va fer?? El recomano que busquis imatges.
    Volem cultura està clar, ecologia, treballs dignes i recuperar tots els drets socials que s’han perdut.
    Per començar no sóc cap “vendedor de Biblias” (això per el segon post). Trabaja –consume – calla, creo que eso no lo quiere nadie. Y tienes razón han destuido puestos de trabajo y no nos venden la necesidad de trabajar, no se tu pero la gente la tiene.
    Davant tot això no vui que sembli un atac cap a les vostres idees, simplement que no les comparteixo.

    ResponElimina

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog