10 de des. 2011

Aturem la Audiència


Amb motiu de la presa de declaració als diputats denunciants pels fets ocorreguts al Parlament el 15J, que tindrà lloc el proper dimecres 14 de desembre de 2011 a l'Audiència Provincial de Barcelona, des del Grup de Treball 15Mlliure es convoquen diverses mobilitzacions de solidaritat amb la vintena de ciutadanes i ciutadans encausats.Sota el simbòlic "Aturem l'Audiència ', els dies 13 i 14 es realitzaran accions de suport als imputats amb la intenció de demostrar als polítics i als jutges el rebuig a la política d'assetjament que estan duent a terme contra algunes de les milers de persones que protestaven pacíficament contra les mesures de retallades pressupostàries aprovades pel Parlament de Catalunya.Les persones encausades pel 15J han estat acusades d'impedir mitjançant força, violència o intimidació" l'entrada dels parlamentaris catalans (article 498 del Codi Penal espanyol) que comporta una pena de 3 a 5 anys de presó, arran d'una denúncia interposada pel sindicat ultradretà Manos Limpias. Es tracta d'una acusació desproporcionada en tant que implica l'acusació d'un atac a les institucions democràtiques, les quals no van ser atacades, sinó que els actes van ser una expressió de descontentament social per les retallades, els quals si que són un atac clar a la democràcia social i política conquerida al llarg del segle XX. Les retallades situen al Parlament al servei dels mercats financers, reduint els serveis socials de tota la ciutadania, quan cap partit amb representació parlamentària incloïa aquestes mesures en el seu programa electoral. Per tant, per poder tenir legitimitat polítca haurien d'haver estat aprovades mitjançant referèndum. El procés judicial segueix el seu curs. Actualment, hi ha tres recursos interposats a la causa perquè no s'acceptin les imatges ni les gravacions com a prova, la retirada de les compareixences apud acta (és a dir, no haver d'acudir periòdicament al jutjat per signar) i el trasllat de la causa a l'Audiència Provincial de Catalunya.

Les últimes accions repressives dels cossos policials contra el moviment 15M també han tingut com a conseqüència multes a més de 200 persones, per un import que va dels 200 als 750 €, amb acusacions absurdes, com una multa de 750 € a un ciutadà que va utilitzar un megàfon denunciant la pujada de sou de l'alcalde i una altra multa a una altra persona que va realitzar una pintada en el seu propi local.Les ciutadanes i ciutadans segueixen esperant respostes concretes al malestar expressat per centenars de milers de persones, més enllà de la repressió i la violència. Les causes de la indignació i les mobilitzacions ciutadanes no són un problema d'ordre públic, sinó que plantegen un canvi polític, de manera que les solucions a les demandes han de ser d'ordre polític i no d'ordre públic... Davant la criminalització, la ciutadania segueix reiterant: "Jo també era al Parlament, i ho tornaria a fer".A continuació, el comunicat del GRUP DE TREBALL 15LLIURE: 

Aturem l'Audiència, 13 i 14 desembre

El 14 de desembre l'Audiència Nacional es trasllada a Catalunya. Tots els protagonistes que estan intentant criminalitzar el moviment 15M (1), abanderats pel sindicat feixista Manos Limpias i seguits pel jutge Eloy Velasco i la fiscal Teresa Sandoval, vénen a prendre declaració als diputats (2) del Parlament denunciants pels fets ocorreguts el 15 de juny.


Totes recordem aquell dia. Milers de persones sortint al carrer per protestar en la mateixa cara dels polítics contra les seves retallades socials. Aquell dia vam passar de la indignació a la acció i ens van témer. Així que com a càstig, quatre mesos després 20 persones van ser detingudes i citades per declarar a Madrid per ordre del jutge de l'Audiència Nacional com a conseqüència d'aquells fets.


Però nosaltres no ens callem davant els seus càstigs, de manera que el 14 de desembre tenim l'oportunitat de cridar ben alt i ben clar que JO TAMBÉ ERA AL PARLAMENT i que, si cal, ho tornarem a fer, per tornar a dir-los de nou a la seva cara que no aprovem les seves retallades socials, que no els volem i que no els necessitem.


El 14 de desembre tenim l'oportunitat de demostrar un altre cop la nostra solidaritat amb les companyes detingudes pels fets del Parlament i no només amb elles, sinó amb tota la gent que està patint la repressió per portar a la pràctica les seves idees, ja sigui parant desnonaments o ocupant habitatges pels desnonats, tallant carrers o fent acampades a les places, ocupant hospitals o fent protestes laborals...


Ens sobren els motius per prendre el carrer un cop més.


13 de desembre 19:30h - Pl. Catalunya

Manifestació en solidaritat amb els encausats del Parlament i contra la repressió al moviment 15M


14 de desembre 07:30h - Arc de Triomf

Aturem l'Audiència Provincial de Barcelona


Perquè ja hem passat de la indignació a l'acció. Perquè juntes ho podem tot!


(1) Recordem que la querella interposada per Manos Limpias a l'Audiència Nacional denuncia a (el que segueix ha estat extret textualment de la querella) "Aquellas personas que han dirigido o han participado en el movimiento llamado "15M" o de los "indignados" o "Democracia Real ya" de tal forma que impidieron (...) acceder a los Diputados del parlamento de Cataluña (...) provocaron los tumultos en las sedes Municipales (...) en Madrid, Getafe, Alcalá de Henares y Alicante durante la constitución de las corporaciones, y han impedido (...) Resoluciones judiciales de Desahucio en Madrid (...) y en Barcelona y Palma de Mallorca, así como los responsables de la aplicación informática destinada a impedir desahucios judiciales y quienes concentrados frente al domicilio de la Alcaldesa de Valencia (...) la amenazaron de muerte verbalmente y mediante pintadas".


(2) Els diputats que declaren són: Montserrat TURA i CAMAFREITA (PSC), Joan BOADA MASOLIVER (ICV), Gerard Maria FIGUERAS ALBA (CIU), Josep Maria LLOP i RIGOL (CIU), Jordi TURULL i NEGRE (CIU), Alfons LOPEZ i TENA (SI), Ernest MARAGALL i MIRA (PSC), Ana Isabel MARCOS i VILAR (CIU), Salvador MILA i SOLSONA (ICV) i Santi VILA i VICENTE (CIU).


_________________Paremos la Audiencia, 13 y 14 diciembre


El 14 de diciembre la Audiencia Nacional se traslada a Cataluña. Todos los protagonistas que están intentando criminalizar el movimiento 15M (1), abanderados por el sindicato fascista Manos Limpias, y seguidos por el juez Eloy Velasco y la fiscal Teresa Sandoval, vienen a tomar declaración a los diputados (2) del Parlament, denunciantes por los hechos ocurridos el 14 de junio.


Todas recordamos aquel día. Miles de personas saliendo a la calle para protestar en la misma cara de los políticos contra sus recortes sociales. Ese día pasamos de la indignación a la acción y nos temieron. Así que como castigo, cuatro meses después 20 personas fueron detenidas y citadas para declarar en Madrid, por orden del juez de la Audiencia Nacional, como consecuencia de aquellos hechos.


Pero nosotros no nos callamos ante sus castigos, por lo que el 14 de diciembre tenemos la oportunidad de gritar bien alto y bien claro que YO TAMBIÉN ESTABA EN EL PARLAMENT y que, en su caso, lo volveremos a hacer, para volver a decirles de nuevo a la cara que no aprobamos sus recortes sociales, que no les queremos y que no los necesitamos.


El 14 de diciembre tenemos la oportunidad de demostrar de nuevo nuestra solidaridad con las compañeras detenidas por los hechos del Parlament y no sólo con ellas, sino con toda la gente que está sufriendo la represión por llevar a la práctica sus ideas, ya sea parando desahucios o ocupando viviendas por desahuciados, cortando calles o haciendo acampadas en las plazas, ocupando hospitales o haciendo protestas laborales ...


Nos sobran los motivos para tomar la calle una vez más.


13 de diciembre 19:30h - Pl. Cataluña

Manifestación en solidaridad con los encausados del Parlament y contra la represión al movimiento 15M.14 de diciembre 07:30h - Arco de Triunfo

Paremos la Audiencia Provincial de Barcelona.


Porque ya hemos pasado de la indignación a la acción. Porque juntas lo podemos todo!


(1) Recordemos que la querella interpuesta por Manos Limpias en la Audiencia Nacional denuncia a (lo siguiente ha sido extraído textualmente de la querella) "Aquellas personas que han dirigido o han participado en el movimiento llamado "15M" o de los "indignados" o "Democracia Real ya" de tal forma que impidieron (...) acceder a los Diputados del parlamento de Cataluña (...) provocaron los tumultos en las sedes Municipales (...) en Madrid, Getafe, Alcalá de Henares y Alicante durante la constitución de las corporaciones, y han impedido (...) Resoluciones judiciales de Desahucio en Madrid (...) y en Barcelona y Palma de Mallorca, así como los responsables de la aplicación informática destinada a impedir desahucios judiciales y quienes concentrados frente al domicilio de la Alcaldesa de Valencia (...) la amenazaron de muerte verbalmente y mediante pintadas".

(2) Los diputados que declaran son: Montserrat Tura i Camafreita (PSC), Joan Boada MASOLIVER (ICV), Gerard María FIGUERAS ALBA (CiU), Josep Maria LLOP y RIGOL (CiU), Jordi TURULL y NEGRO (CiU), Alfonso LOPEZ y TENA (SI), Ernest Maragall i Mira (PSC), Ana Isabel MARCOS y VILAR (CiU), Salvador Milà i Solsona (ICV) y Santi Vila y VICENTE (CiU).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog