10 de jul. 2011

Acta de l'assemblea del 6 de juliol del 2011

6ena assemblea del Gòtic


ACTA 06-07-2011

- Se llegeix l’acta del dia anterior i l’ordre del dia d’aquesta assemblea i s’aproven.

Parla la comissió de Comunicació:
“Deconya” explica l’organització de les comissions a Madrid on el blog, facebook etc s’utilitzen només per fer convocatòries concretes dels actes ja aprovats a l’assemblea i tot el treball intern i les discussions de les comissions es fan al N-1.cc.

- es discuteix si fer-nos un N-1.cc (Deconya ho veu bàsic per coordinar-nos tots els barris), poca gent coneix l’eina.

- s’aprova fer un taller de N-1.cc i altres eines tecnològiques el dissabte dia 09-07-2011 a la plaça Sant Miquel a les 18h.

Parla la comissió d’Autoorganització:
Jose explica que hi ha un debat que s’arrossega sobre com ens organitzem pel que es refereix a si decidim per consens o per majoria (debat aquest que ja està obert al forum fa un temps). S’ha de decidir si això ho decideixen els membres de la comissió d’Autoorganització o bé si es considera prou important com per dedicar-li una assemblea general (monogràfica o parcial) a l’assumpte.

- Després de debatir-ho s’aprova que es recolliran les reflexions que es vagin deixant al fòrum sobre aquest tema (les que hi han i les que es pengin aquesta setmana) i el proper dimecres a les 19:30h la comissió d’Autoorganització i tots aquells que estiguin interessats es reuniran per parlar-ho i fer una proposta sobre això a l’assemblea general.

Accions pel 20-21 de juliol
Brian explica la reunió del dijous passat a la facultat de la UB del Raval on es van reunir diverses assemblees de barri. Tan sols dos havien discutit prèviament aquest tema per la qual cosa es va parlar a títol individual.
Des de l’Hospitalet s’ha elaborat una proposta de consens, s’explica aquesta proposta (veure document adjunt).

- S’obre el debat sobre la proposta. Els punts de fricció amb la nostra decisió aprovada a l’assemblea anterior són bàsicament: fer l’acció davant del parlament o fer-ho a la plaça sant Jaume (com proposa l’Hospi); fer dos dies d’accions o només un; que les accions siguin centralitzades o descentralitzades etc.

-S’aprova que la gent que hi vagi en representació del gòtic a la propera convocatòria amb els altres barris per parlar d’això (dia 8 i dia 10 a l’assemblea de la Coordinadora de Barris) tingui certa llibertat per adherir-se a l’opció majoritària en cas que aquesta sigui la de la plaça Sant Jaume en lloc de la del parlament. S’aprova que la macroassemblea es faci el dia 20 (ja sigui aprop del parlament o a Sant Jaume).


Eixos de treball.

Parla Dinamització, Formació i Coordinació:

A títol informatiu expliquen que es van reunir diumenge passat, que han canviat el seu nom per aquest [abans era places com a espai de reflexió o una cosa semblant]. Aporten idees concretes per difondre les accions i convocatòries de l’Assemblea com instal·lar paradetes pel barri; parlen de crear un banc de coneixements on la gent del barri que no pugui acostar-se a l’assemblea pugui aportar el que sàpiga fer deixant el seu contacte.

- Maria Graciela parla de que s’hauria de concretar un eix de treball de Sanitat, explica les mobilitzacions que es van fer a l’Hospital del Mar la setmana passada i parla de repartir pamflets davant el CAP del barri i a l’INEM. Demana voluntaris per consolidar aquest grup de treball i també es parla de crear un calendari d’activitats i de recursos.

Parla Immigració:
- Demanen que es deixi per a setembre la xerrada sobre immigració que havia projectada. L’assemblea ho aprova.

- Un nouvingut parla de crear un nou eix de laboral i demana la participació de la gent per fer-ho (ell té experiència en aquest tema), proposa fer “mercadillos de trueque”.

Parla Transparència, corrupció etc:
Resumeix els continguts d’aquest grup de treball  en “Més Democràcia”. Demana la participació de més gent ja que els continguts d’aquest grup són molt amplis i són només tres persones. No tenen propostes concretes per que l’Assemblea les voti.

Ara tocaria que parlés Turisme però s’està fent tard i es decideix passar primer a la:

Proposta d’organització de l’assemblea de Sants

El moderador resumeix la proposta de Sants (que defensa com a fòrmula organitzativa l’eix temàtic de les comissions per sobre del territorial).

- Es porta a debat la proposta de Sants.

- Com que el posicionament de l’Assemblea sobre això té certa urgència perquè es parlarà a la coordinadora de Barris (al parc de la Ciutadella) el dia 10, es fa una votació indicativa. Segons aquesta la proposta obté el recolzament de la majoria tot i que no hi ha unanimitat per això es manté que els companys que hi vagin a la Coordinadora de Barris parlin a títol individual tenint en compte la sensibilitat majoritària del Assemblea.


Parla l’eix de treball de Turisme:
Expliquen que estan treballant sobre l’impacte dels comerços “por y para” turistes enlloc de “por y para” el barri i el seu veïnatge.
Estan en procés de creació d’un mapa, partint del que dona l’Ajuntament amb tots els hotels, restaurants, hostals etc per a informar als turistes, però on també s’afegirà la informació que l’Ajuntament sap i no vol donar-los com: on et poden robar, on comprar hachis, on pixar amb impunitat etc.

- Es recorda que el 23-24 hi haurà actes a Madrid perquè és el final de la “marxa indignada”
Fi de l’assemblea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog