28 de març 2014

Campanya Desobediència 2014

La crisi financera i econòmica que està devastant les societats occidentals des de l’any 2008 i que ha portat la imposició de polítiques públiques d’ajustament impulsades pels poder polítics, han donat lloc a regressions greus en matèria de drets socials i econòmics. El dret a la salut, a l’educació pública i de qualitat, a l’habitatge, al mediambient i a l’energia, al treball o a la cultura han estat contínuament retallats i buidats de contingut, convertint-los en mercaderies accessibles només per aquelles persones que s’ho poden permetre. Mentre la riquesa es concentra cada vegada en menys mans, la majoria de la població es veu abocada a una situació de pobresa i precarització cada cop més insostenible.

Davant d’aquesta situació, amplis sectors de la nostra societat van decidir respondre. Sortint de l’aïllament i de la frustració, van obrir una fase de fortes aspiracions de canvi social, mitjançant extensos processos de protesta, desobediència i autoorganització.

Com a reacció envers aquest despertar, el govern espanyol ha posat en marxa un procés de reestructuració del marc dels drets i llibertats que té com a fita la construcció d’un règim de trets autoritaris que preservi l’etiqueta “democràcia”. L’aprovació de les projectades reformes del Codi Penal, de la Llei d’Enjudiciament Criminal, de la Llei de l’avortament, de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de Seguretat Privada representarien un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita. Aquestes reformes:

Restringeixen de forma absolutament innecessària, injustificada i desproporcionada el dret de reunió i manifestació, així com la llibertat d’expressió, d’opinió i d’informació.
Consoliden el procés d’expansió del dret penal, criminalitzant encara més la dissidència i la pobresa.
Suposen una profunda vulneració del dret al propi cos i a la llibertat de decisió de les dones.
Doten els poders públics d’amplis marges d’arbitrarietat davant la ciutadania que protesta i que fa ús de l’espai públic.
Aquestes reformes suposen un atac tan greu, que el rebuig social ha de ser igualment contundent. Des de la Campanya Desobediència 2014, integrada per persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals, i de defensa dels drets humans fem una crida a que la societat civil es posicioni de manera ferma i massiva contra aquesta intolerable ofensiva, deixant clar que no acceptarem cap retrocés en els drets i llibertats conquerides gràcies a l’esforç de generacions de persones lluitadores. De fet, aquest retrocés ja el venim patint. No podem oblidar que 20 persones seran jutjades a partir del 31 de març per intentar aturar uns pressupostos antisocials amb una acció davant del Parlament. És per tot això que, en el cas que no s’aturin aquestes reformes, anunciem des d’ara que generarem mecanismes de desobediència col·lectiva per què aquestes lleis no es puguin aplicar.

Davant la [Re]tallada de llibertats, ENS PLANTEM!





24 de març 2014

Aquest divendres 28 de Març FEM PLAÇA!!


FEM PLAÇA!!!

Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia… o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.

Però… t’has adonat que són precisament aquestes coses que escassegen cada cop més? Mentre les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res.

I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres o carrers reservats per a vianants s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes que tenen cada dia més les formes i les dimensions de verdaderes construccions?

I què podem dir de la mainada? Quan surten de l’escola o a passejar amb la família, quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si no arriben a tastar aquest gust pel carrer, si l’únic lloc a l’aire lliure que coneixen són les terrasses i els carrers plens de tot tipus de caravanes turístiques, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?

Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça, una tarda de trobada lúdica en què recuperar l’espai públic i donar-hi un contingut d’allò més senzill, natural i darrerament difícil de trobar: tertúlia, berenar, jocs… Unes hores per a dir que a la plaça hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents.




Aquest divendres 28 de Març des-de les 17:30 a la Pl. Sant Miquel (al costat de Plaça Sant Jaume)

22 de març 2014

Diumenge 23/03 11 hores, JO SI SANITAT

Som un grup de veïns i veïnes preocupats i preocupades per la pèrdua dels drets socials que està patint la ciutadania, concretament en relació amb l'assistència sanitària.

 Hem decidit recolzar i organitzar la campanya “Jo Sí Sanitat Universal” i ens adrecem a vosaltres per demanar-vos que participeu en la creació d'un grup contra l’exclusió sanitària al districte de Ciutat Vella.

 Us convoquem el proper 23 de març, a les 11 hores, a l'Espai Social del Gòtic La Negreta, carrer Nou de San Francesc 21, baixos (local adaptat).



11 h - Presentació de les campanyes de lluita contra l’exclusió sanitària.

11.30 h - Taller: Com funcionen els grups de Jo Sí Sanitat Universal.

12.15 h - Creació del Grup Jo Sí Sanitat Universal de Ciutat Vella. Debat i presa de decisions:

                              - Objectius del Grup

                              - Organització interna

                              - Tasques a realitzar

Us hi esperem !!!

Entre totes podrem!!!


12 de març 2014

Mani dissabte 15 de Març contra l'augment abusiu del transport públic


Un desafiament als barris més castigats per la precarització, l’atur i les retallades
Aquesta pujada del preu del transport implica un nou desafiament cap als veïns i usuaris, que observen que mentre l’Administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga la gent que utilitza el transport públic, l’únic del qual disposa per anar a estudiar, treballar o per cercar feina.

Un servei públic que funciona com una empresa
El bitllet més venut, la T-10, ja té un cost de 10,30€ (1 zona) i 43,55€ (6 zones). Això significa un 5,10% i un 4,9% més que l’any anterior, respectivament, i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 ja costa 42,50€ (1 zona), una pujada del 8,4%. Aquest augment continuat de les tarifes que afecta a totes les zones i molt per sobre dels increments de l’IPC, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això succeeix mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduint un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

ATM, direcció de TMB i Xavier Trias: les raons per les quals s’apuja el preu del bitllet
Mentre repaguem el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro –tal com ho han denunciat reiteradament els seus treballadors/es– manté una opacitat absoluta sobre el seu pressupost i sobre el sou dels 603 membres de l’equip directiu, ja que tenen un salari fora de conveni i totalment desconegut, a més dels cotxes oficials de què gaudeixen. A més, continua mantenint-se en secret el motiu pel qual tants excàrrecs públics de PSC i CiU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

  • Hem de continuar empassant-nos i patint que any rere any ens facin pagar més car el transport públic?
  • Hem de continuar pagant els excessos abusius de les empreses que gestionen el servei de transport metropolità?

Per aquestes raons, des de STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC, exigim:
  • La retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013
  • Convocatòria d'una taula social per fixar tarifes i criteris, un cop aplicada la retirada de l'augment de preus de 2014


10 de març 2014

CONCENTRACIÓ AL CONSELL ESCOLAR DEL DISTRICTE

CONCENTRACIÓ AL CONSELL ESCOLAR DEL DISTRICTE DIMECRES 12/02/2014 17:50H
PL. BONSUCCES 3



A la progressiva reducció de recursos humans i econòmics dels últims anys, s'afegeix l' augment de ràtio a 30 alumnes anunciat als centres de Ciutat Vella a Barcelona.

La comunitat educativa de l'INS Miquel Tarradell vol manifestar la seva indignació davant la que considerem la darrera mostra de menyspreu i insensibilitat de l' Administració envers la nostra feina, els alumnes i les seves famílies.

El nostre alumnat mostra dia a dia una capacitat increïble per aprendre, per viure, un enorme potencial humà i d'aprenentatge, però també uns condicionants que obstaculitzen cada vegada més el seu camí. Hem de declarar que ja ara ens trobem al límit de la nostra capacitat de poder donar resposta a les seves necessitats educatives.

En conseqüència, demanem a l'Administració educativa que es comprometi per escrit i oficialment a no fer efectiu aquest augment de la ràtio a centres com el nostre de tan alta complexitat (amb la diversitat que implica un alumnat amb més del 90% d'origen estranger, un altíssim percentatge del qual pateix dificultats socioeconòmiques afegides) La ràtio actual ja és una xifra prou elevada i difícil de gestionar per garantir la igualtat d'oportunitats i la convivència.

Esperem que la nostra demanda sigui atesa al més aviat possible.



Consell Escolar de l'INS Miquel Tarradell.


 6 març 2014


Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog