29 de nov. 2012

La Plataforma 8octubre NO s’adhereix a la Declaració de Catalunya per la Cultura del Cercle de Cultura

La Plataforma 8octubre NO s’adhereix a la Declaració de Catalunya per la Cultura del Cercle de Cultura per les següents raons:
- L’auto-denominat Acord marc entre les forces polítiques catalanes i els sectors de la cultura per assegurar el futur del sistema cultural català no neix de la voluntat de diàleg amb tot el sector cultural.
- Suposa un vot en blanc a les polítiques neolliberals promogudes pel Departament de Cultura de la Generalitat amb la complicitat de la resta dels partits parlamentaris.
- És una declaració concebuda des de l’elit i no des del teixit cultural de base i els treballadors de la cultura.
Des de la Plataforma 8octubre insistim en que les polítiques culturals i les decisions que es prenen no tenen en compte la realitat per una banda fonamental de la cultura i el teixit que la genera. La política cultural no és la cultura.
Considerem que la gestió dels recursos públics destinats a la cultura per part de l’administració ha estat en els últims anys ineficaç, opaca i irresponsable. És absolutament prioritari desenvolupar models culturals a llarg termini, inclusius, participatius, sostenibles i exploratoris.
No a la mercantilització i instrumentalització de la cultura i l’apropiació de l’imaginari col·lectiu.
La cultura és un dret. Les institucions públiques, els mercats i els lobbys de la indústria no fan la cultura.
Defensem una revisió en profunditat del sistema cultural, que ha de ser refundat de forma participativa i inclusiva amb els creadors i agents culturals.
Reivindiquem la Declaració de la Comissió de Cultura de l’AcampadaBCN de Plaça Catalunya, com a base legítima des de la qual treballar i lluitar per una altra realitat de la cultura en el futur.
http://culturaacampadabcn.wordpress.com/declaracio-declaracion/declaracio_comissio_cultura_acampadabcn
Estan matant la cultura, com la sanitat pública, l’educació i la majoria dels nostres drets socials fonamentals.
Estem en lluita.
8octubre
Adhesions 8octubre:
http://8octubre.wordpress.com/adhesions/
DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE CULTURA D’ACAMPADABCN DE PLAÇA CATALUNYA (cat)
http://culturaacampadabcn.wordpress.com/declaracio-declaracion/declaracio_comissio_cultura_acampadabcn
(Descarrega PDF) https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=534112
DECLARACIÓN DE LA COMISIÓN DE CULTURA DE ACAMPADA/BCN DE PLAÇA CATALUNYA (cast)
http://culturaacampadabcn.wordpress.com/declaracio-declaracion/declaracio_comissio_cultura_acampadabcn/castellano/
(Descarga en PDF) https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=534177
…………………………………………………………………
DECLARACIÓ DE CATALUNYA PER LA CULTURA (pdf)
http://www.cercledecultura.org/ca/documentacio/item/download/98

CONTACTE:
………………………………………………………………..
PLATAFORMA 8 OCTUBRE
EMAIL: 8octubrebarcelona@gmail.com
BLOG: http://8octubre.wordpress.com
FACEBOOK: http://www.facebook.com/pages/8octubre/427003327353775?ref=ts&fref=ts
TWITTER:@CulturaBCN https://twitter.com/CulturaBCN
…………………………………………………………………

Més informació: http://8octubre.wordpress.com/2012/11/22/la-plataforma-8octubre-no-sadhereix-a-la-declaracio-de-catalunya-per-la-cultura-del-cercle-de-cultura/

25 de nov. 2012

Festival de teatre al carrer a la plaça de la Mercè: Prenem el carrer!Enllaços:

25N 2012 Dia internacional contra la violència masclistaFont original: elditalanafra.blogspot.com.es

Benvolgudes i benvolgutss,

Com diem al comunicat que reproduïm aquí sota, i que adjuntem, no entenem que es convoquin eleccions en un dia tan assenyalat com ho és el 25 de novembre. Encara menys si pensem en l’abast de la violència masclista, que travessa tota la nostra societat, que és un assumpte de caràcter estructural que ha d’implicar tota la ciutadania i els poders públics. És una manca de responsabilitat enviar missatges que minimitzen o redueixen la violència masclista a l’àmbit domèstic, relegant de nou aquesta problemàtica a l'àmbit privat.
I és per això que mantenim la crida a la manifestació el 25 de novembre, a Barcelona i a tantes d'altres poblacions.

LA LLUITA FEMINISTA ÉS PRIORITÀRIA, LO QUOTIDIÀ ÉS POLÍTIC!

25N 18:00 Font de Canaletes

Dones lliures en països lliures

Un any més, el 25 de novembre tornem a commemorar el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i les Nenes. Aquesta data va quedar fixada l’any 1981, quan la Primera Trobada de les Feministes Llatinoamericanes i del Carib la van proposar en memòria de les germanes Mirabal, lluitadores per la llibertat i assassinades per la dictadura de Trujillo a la República Dominicana. S’ha anat consolidant com a una data central dels diferents feminismes i moviments de dones del nostre país, al voltant de la qual s’organitzen nombrosos actes i iniciatives feministes.

És per això que no entenem que es convoquin eleccions en un dia tan assenyalat. I ho entenem encara menys si pensem en l’abast de la violència masclista, fenomen que travessa tota la nostra societat i que, per tant, és un assumpte de caràcter estructural que ha d’implicar tota la ciutadania i els poders públics. És una manca de responsabilitat enviar missatges que minimitzen o redueixen la violència masclista a l’àmbit domèstic, relegant de nou aquesta problemàtica a l'àmbit privat.
El 25 de novembre és un dia per a recordar totes les dones que han estat assassinades en aquests degoteig constant any rere any, i totes les dones que actualment estan patint violència. És un dia de denúncia i de sensibilització, és un dia de lluita per la nostra llibertat i el nostre dret a viure sense violències. També és un dia d’esperança i de solidaritats entre totes les dones del món que dia rere dia patim violències que limiten la nostra llibertat i el nostre dret a la felicitat, violències que poden venir del nostre entorn familiar, de persones desconegudes o de les pròpies institucions.

I és per tot això que considerem que tenim raons suficients per a mantenir la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual convidem totes les dones i tota la societat, a les 18h a Canaletes per anar plegades a la Plaça Sant Jaume.


Volem denunciar que, des de la nostra experiència, cada cop es fa més palès que les dones en situació de violència masclista són pitjor ateses, que hi ha una disminució alarmant de recursos públics i els que aconsegueixen mantenir-se estan saturats, que la Llei dels drets de les dones contra la violència masclista corre el perill de quedar reduïda a una mera carcassa de propaganda, ja sigui per buidar-la dels recursos necessaris o per buidar-la dels continguts feministes aportats per molts grups de dones.

Actualment ens trobem amb la reacció de la dreta conservadora i amb la crisi: reacció de la dreta política i social, dels grups vinculats a la jerarquia catòlica contra els avenços de les dones i contra els postulats feministes en el dret a decidir i d’altres. En el tema de les violències masclistes, la reacció elabora un discurs que presenta les dones com a excessivament protegides i no sempre creïbles i els homes com a indefensos i aquest discurs es va filtrant en el teixit social i entre els professionals: qüestions com la demanda de custòdia compartida, les contradenúncies dels agressors quan veuen que seran denunciats, o algunes de les sentències clarament desfavorables a les dones són exemples d’aquesta influència. Les dones denuncien menys perquè quan entren en la roda judicial són elles les monitoritzades i les avaluades, sembla que per una bona part del nostre sistema judicial sigui més important que una dona pugui haver fet una denúncia falsa que el que un home sigui un maltractador. Així mateix, els abusos als fills i filles d'aquestes dones sovint no són tinguts en compte, com si fos més important el manteniment de l'estructura de la família patriarcal que la protecció de les persones més vulnerables a patir violència.

La crisi és feta servir com a excusa per a desmantellar allò públic, els drets socials, els drets econòmics i la democràcia, per a desmuntar les nostres vides. Sabem que els efectes que provoca aquest ferotge atac a la sostenibilitat d’una vida digna per a la gran majoria de les persones es resolen a les llars, és a dir, recauen sobre les dones que suporten una enorme càrrega de treball de cura. No estem en condicions de quantificar els efectes que causen el fet de no arribar a final de mes, la por a perdre la casa, un desnonament o haver de viure en una habitació tota una família, en termes d’augment de la violència contra les dones i les nenes i nens. El que sí sabem és que fa molt més difícil la vida de moltíssimes dones i que amb la justificació de la crisi s’estan retallant recursos previstos per la llei, recursos en atenció, recursos jurídics, recursos socials, desfent el que amb les nostres mobilitzacions havíem aconseguit.
Ni l’onada de conservadorisme, amb el seu discurs familista que ens vol tancades a casa, que desacredita les dones i reforça els maltractadors, ni les polítiques d’austeritat que redueixen a cendra els drets i la possibilitat de viure amb dignitat ens poden fer callar. Ens seguim organitzant i seguim lluitant per a defensar allò que som dones lliures en països lliures.

Xarxa de Dones Feministes contra les violència

18 de nov. 2012

La salut, el negoci de la vida… i una nit de vetlla per la sanitat


LA SALUT, EL NEGOCI DE LA VIDA, el nou documental del SICOM, s’estrenarà el dia 21 de Novembre, el dia que farà 12 anys de l’assassinat de l’Ernest Lluch l’home que com a ministre va iniciar el procès d’ universalitzar a l’Estat el dret a la salut al cinema Meliès, Villarroel, 102.
 
Participen del documental, entre altres:

Joan Benach, Carles Muntaner, Teresa Forcades, Joan-Ramon Laporte, Àngels Martínez Castells, Gemma Tarafa, Roger Bernat, Xavier Querol, Antoni Barbarà, Antonio Jesús Blanco, Josep Martí Valls, Carme Borrell, Clara Valverde, Jaume Torras, Montse Pineda, Agustí Colom, Santiago Vidal, Marco Aparicio, Miguel Ángel Mayo, Natalia Fuertes, Oriol Güell, Albert Planes Magrinyà, Montserrat Figuerola, Jordi Colomer, Helena Ris, Cristina Contel, Francesc Sancho, Albano Dante i Marta Sibina – Caféambllet – , David Vidal, Andrés Rueda, Josep Clusa, Lluís Isern, Cáritas, PAH…

Podeu veure molts més videos relacionats amb el documental si aneu al Canal sicomtv en youtube: http://www.youtube.com/user/sicomtv.
 
I quan s’està mobilitzant tota la sanitat en defensa de la salut i dels drets, quan el personal que hi treballa ens adverteix del seu estat crític i demana una nit de vetlla per la sanitat i que signen un manifest en la seva defensa, aqui teniu els motius perquè continuem DEMPEUS PER LA SALUT, i on signar per una Sanitat Pública i Universal:

Finikito - Especial Huelga 14Nhttp://latele.cat/que-corri-la-veu/finikito-el-payaso-de-la-crisis-especial-huelga-14n

14N, "La voluntat d'un poble"


http://latele.cat/contrainfos/14n-la-voluntat-dun-poble

Felip Puig torna a mentir: Testimonis del #14N. #CiUésViolència


NúmeroDePlacaYa ★ 14n Huelga General Agresión Policía Carga Policial Identifición Antidisturbios
► AYUDA_1 Ya sabes que un [Like] ayuda mucho para que lo vea más gente.
► AYUDA_2 Eres libre de usar mi video y textos para compartirlos en foros y redes.
► AYUDA_3 Participa en las siguientes recogidas de firmas LEGALES:

A► Recogidas más 1.100 firmas!
B► Recogidas más 96.000 firmas!

► ¿Quién es este policía que me esta golpeando la cabeza?

► Para ser policía hay que tener madera. Son gente que soporta y les gusta la violencia. Todos sabemos de qué clase de personas hablo. Y los "mejores" de ellos acaban siendo jefes y responsables. No podemos permitir que ellos mismos decidan sus normas. No estas de acuerdo con alguna decisión del gobierno?. Tranquilo, existe el derecho a manifestarse en contra. Pero antes de poder hacerlo debemos cambiar algo!!.

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ RESUMEN DEL VÍDEO ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■
1► Los funcionarios que realizan servicio de uniforme acreditarán su condición de Agentes de la Autoridad con el mismo.

2► El "número de placa" permite el derecho de los ciudadanos a indentificar a los agentes como individuo y así poder denunciar comportamientos ilegales.

3► La ley obliga que los agentes exhiban este distintivo de identificación en el uniforme y equipo de trabajo. Puede leerlo en la 2ºpágina, 4ºpárrafo: http://www.boe.es/boe/dias/2009/05/30/pdfs/BOE-A-2009-8957.pdf

4► La mayoría de los agentes se retiran intencionadamente el distintivo de identificación o lo tienen tapado por el chaleco protector.

5► Los agentes llevarán obligatoriamente el carné profesional, y será exhibido cuando sea requerido por los ciudadanos. Puede leerlo en la 2ºpágina, Art. 21. Dos.: http://www.boe.es/boe/dias/1987/12/05/pdfs/A36020-36022.pdf

6► De poder ser identificados se les podría denunciar penalmente por los posibles actos ilegales/violentos que pudieran cometer.

7► Es decir, les merece la pena incumplir la ley de identificación porque la sanción es solo una suspensión de empleo y sueldo.

8► Las fotografías y videos de sus rostros sirven como pruebas gráficas para identificar al agente denunciado.

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ EXIGIMOS CAMBIOS ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■
1► Mejorar notablemente la visibilidad del número de identificación: En el uniforme ordinario, el número debería estar impreso sobre la prenda de vestir en lugar de ser una chapa removible "de quita y pon", y con un tamaño mayor que el actual 3x1cm. En el equipamiento anti-disturbio, el número debería estar impreso sobre el chaleco por ambos lados, y con un tamaño suficiente para que sea visible a pocos metros de distancia.

2► No poder identificar a un agente, anula toda posibilidad de denuncia. Por lo tanto, incumplir las leyes básicas de identificación debe recibir una sanción igual de severa como la que pudiera recibir un agente por cometer el más grave de las infracciones de su profesión. De esta manera se evita que a los agentes les salga rentable ocultar su identidad cuando crean probable que cometerán una infracción.

3► Abuso de autoridad, agresión verbal, vejación, uso inapropiado de la fuerza (golpes por encima de la cintura, golpes con las botas, casco), actualmente se sancionan sólo con unos días de suspensión de empleo y sueldo. Estas infracciones se consideran actualmente como "graves" pero deben sancionarse de forma drásticamente más severa. Aumentando la cantidad de tiempo, multa o prisión.

Al Sr./Sra. Presidente/a y señores/as Diputados/as
de los grupos Parlamentarios del Congreso:
Exigimos que estos cambios se apliquen directamente,
o se decidan por votación de los españoles.

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ESTÁ EN LOS PERIÓDICOS ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■
1►http://www.elmundo.es/elmundo/2012/10/03/madrid/1349268560.html
2►http://www.lavanguardia.com/politica/20120125/54245321109/interior-deniega-id...
3►http://www.publico.es/espana/379461/las-denuncias-a-los-mossos-se-complican-a...
4►http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/05/11/madrid/1336737738_167256.html
5►http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1178290

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ CONTACTO ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■
★Email:NumeroDePlacaYa@gmail.com
★Twitter:https://twitter.com/NumeroDePlacaYa
★Facebook:http://www.facebook.com/numerodeplacaya.numerodeplacaya

15 de nov. 2012

Contra la repressió! Puig dimissió! Avui dijous, 15N, 19h, plaça Sant Jaume de Barcelona

Rereguarda en Moviment convoca una concentració avui a les 19h a Plaça Sant Jaume (Barcelona), conjuntament amb Alerta Solidària i altres grups i col·lectius, en resposta a la repressió viscuda ahir en la jornada de vaga general del #14N. A continuació el comunicat (més avall en castellà):

Cassolada contra la repressió de CIU a Plaça St Jaume a les 19hs

CiU porta ignorant la voluntat del poble durant tots aquests anys. El carrer, les places, els centres de treball, els hospitals, les escoles… porten anys expressant que no volen aquest model de país, que la voluntat del poble no és la construcció d’un Estat neoliberal endeutat on la sobirania pertanyi a la banca i als interessos de la Troika.

El carrer ha tornat a parlar, de manera unànime, forta, compromesa. I ha cridat col · lectivament que no suportem veure com desnonen les cases i les vides de les nostres veïnes, que estem fartes d’escoltar com la gent segueix a l’atur, que la gent marxa de Catalunya, que la sanitat pública es desintegra, que la universitat deixa de ser pública, etc.

La voluntat del poble… Artur Mas i CiU ignoren la voluntat d’un poble que està lluitant per la seva dignitat, per un model social més just i compromès. El país està en venda.

I la resposta d’un govern que de la pretesa voluntat del poble en fa campanya, ha estat, un cop més reprimir. Mà dura i imposició del neoliberalisme. Aquest és el veritable programa de CiU.

El dia després d’una vaga general massiva, el govern de CiU no pararà els desnonaments, no rescatarà a les persones, no tirarà endavant els canvis exigits per la voluntat del poble. Per contra, pretendrà criminalitzar a moltes de les que van sortir al carrer. La resposta de sempre, que altra vegada s’evindencia.

Moltes persones han estat agredides pels mossos durant la jornada de vaga. Han tornat a emprar les pilotes de goma i tenim constància que almenys dues persones han estat ferides de manera greu per impactes d’aquestes. Moltes han estat colpejades amb porres, com el jove menor de Tarragona que ha estat brutalment agredit. Així mateix, s’han produït més de 30 detencions a tot Catalunya i a Barcelona han estat identificades desenes de persones per exercir el seu dret de manifestació.

Convoquem per a avui, sumant-nos a la convocatòria que s’ha realitzat a Tarragona contra la repressió policial, a les 19hs a Pl Sant Jaume, davant els centres de poder responsables de la repressió, dels desnonaments, de la imposició del neoliberalisme i de la venda del país al poder financer.

Així mateix, ens unim a la convocatòria de la CGT a la Comissaria de les Corts a les 12h per la llibertat de les persones detingudes.

Enllaç:

13 de nov. 2012

Convocatòries Comitè de Vaga Unitari de Gòtic+Casc Antic+Raval‏

Convocatòries Comitè de Vaga Unitari de Gòtic+Casc Antic+ Raval

Dimarts 13 N

23:45 [Comitè de Vaga Unitari de Casc Antic+Gòtic]
al Fossar de les Moreres
Piquet Informatiu. Esteu totes convidades!


Dimecres 14 N

09:00 [Comitè de Vaga Unitari de Casc Antic+Gòtic]
a Av. Francesc Cambó davant el Mercat de Santa Caterina
Volem informar dels motius que hi ha per fer vaga als barris.

12:00
[Comitè de Vaga Unitari de Casc Antic+Gòtic+ Raval]
al Monument de Colom
Volem informar dels motius que hi ha per fer vaga a les Rambles.

14:00 [Comitè de Vaga Unitari de Casc Antic+Gòtic+ Raval]
al Monument de Colom
Pícnic - dinar de "traje". Convidem els veïns i veïnes del Casc Antic, Gòtic i Raval a dinar amb nosaltres (cal portar el menjar i beure).


Us hi esperem!!! a totes

10 de nov. 2012

#14N Vaga general#14N VAGA GENERAL
JORNADA DE MOBILITZACIÓ EUROPEA
14 de novembre de 2012

Aquesta vaga es troba enmarcada dins d’una jornada de lluita europea convocada simultàniament a l'estat espanyol, Portugal, Bèlgica i Grècia. A més, a Itàlia hi haurà un atur parcial i a altres països es preveuen mobilitzacions i actes per a protestar contra l'actual situació política i social europea.El que hauríem de saber sobre el nostre dret a la vaga 
 • La vaga és un dret fonamental de totes les persones; cap persona pot ser acomiadada per exercir-lo (Constitució Espanyola, art.28.1)
 • Cap persona pot impedir exercir aquest dret (excepte si la empresa per a la qual es treballa envia una carta comunicant que s’han de fer els serveis mínims).
 • Les treballadores i treballadors en vaga tenen el dret de fer pública la vaga i els seus motius de forma pacífica, i recollir fons per a fer-li front sense cap tipus de coacció.
 • No tens cap obligació de comunicar per endavant la teva voluntat de fer o no fer vaga a l'empresa. Pots decidir-lo el mateix dia de vaga, al mateix moment de l'inici d’aquesta.
Ens sobren motius per a fer vaga 
 • A l'estat espanyol hi ha 137.000 milionaris, amb una riquesa patrimonial declarada de més de 780.000 euros. El 2012, els més rics han augmentat els seus beneficis, entre d’altres, els directius de Inditex (Zara), Mango i Mercadona.
 • El juny de 2012, el govern va rebre 100.000 milions d'euros per a fer front a les pèrdues de la banca, mentre que cada dia els bancs fan fora de casa seva 531 famílies, a les quals deixen al carrer amb un deute per a la resta de la seva vida.
 • El 26% de la població activa és a l'atur.
 • El 25% de la població espanyola viu en risc de pobresa i el 22% ja la pateix.
 • La pobresa infantil va augmentar del 2009 al 2010 del 23,7% al 26,2%. Actualment, a l'estat espanyol cada nen neix amb un “deute públic” d'uns 15.570 euros, segons Unicef.
 • Amb la crisi, els suïcidis han augmentat fins a convertir-se en la primera causa de mort violenta, per davant dels accidents de tràfic. El 2011 es van suïcidar 4.500 persones. De la mateixa manera, els problemes emocionals derivats de la crisi agreujen l'incidència de malalties mentals.
 • Gràcies a la reforma exprés de la Constitució Espanyola del 2011, feta amb els vots del PSOE, PP i UPN, el pagament del deute privat té prioritat. Amb aquesta lògica, la Generalitat destina gran part dels pressupostos al pagament del deute i redueix les partides pressupostàries dedicades a educació i sanitat:
  • Interessos deute: 1.994 milions de €
  • Sanitat: 8.546 milions de €
  • Educació: 4.595 milions de €

Un nuevo crimen fruto del #GenocidioFinanciero. Paremos los desahucios YA!

Publicado por afectadosporlahipoteca en 9 noviembre 2012

Hoy se ha cometido un nuevo crimen. Amaya ha muerto en Barakaldo cuando la comisión judicial se disponía a desahuciarla. Repetimos: no es un suicidio, es un genocidio financiero, es un crimen que se podría haber evitado si los responsables de los sucesivos gobiernos -PSOE y PP- hubieran adoptado las medidas que la sociedad civil llevamos años reclamando.
Según informan algunos medios de comunicación, el Gobierno y PSOE van a solicitar a las entidades bancarias una moratoria en las ejecuciones de desahucios en marcha cuando estos afecten a colectivos vulnerables. Una vez más, el Gobierno y PSOE no asumen la responsabilidad de dar una respuesta real a la emergencia social.
Ante estas informaciones, la PAH quiere puntualizar que cualquier medida cuyo cumplimiento sea de carácter voluntario por parte de las entidades financieras se ha demostrado ineficiente y es un engaño para las miles de personas que se encuentran bajo el riesgo de perder su vivienda. Hay varios ejemplos que confirman este hecho, como los diferentes servicios de mediación que han puesto en marcha algunos gobiernos autonómicos o el “código de buenas prácticas” propuesto por el Sr. De Guindos, que ha conseguido que el pasado trimestre tuviéramos en el país el récord de desahucios desde que estalló la burbuja inmobiliaria. El objetivo de las entidades financieras es maximizar su beneficio y reapropiarse de los bienes inmobiliarios para seguir especulando en el mercado financiero con ellos. Apelar a su buena conciencia social no es un incentivo suficientemente lucrativo para sus balances económicos.
Si Gobierno y PSOE tienen la voluntad real de detener la sangría de desahucios deben paralizar los desahucios por vía de urgencia cuando se refieran a primera residencia y sean deudores de buena fe. Este tipo de medidas se aplican en países como Francia, en las que está prohibido desahuciar viviendas durante el periodo invernal. En nuestro país, esta medida no solo estaría justificada por el período invernal que se aproxima sino por la situación excepcional de crisis económica y desempleo que está provocando situaciones de emergencia habitacional y que ya ha sido denunciada en las últimas semanas por el Consejo General del Poder Judicial, Naciones Unidas y el Tribunal de Justicia Europeo, entre otros.
La paralización de los desahucios es una de las tres propuestas, junto la regulación de la dación en pago retroactiva y el alquiler social, que incluye la Iniciativa Legislativa Popular que ha impulsado la PAH junto con otras organizaciones. Esta ILP ha rebasado el medio millón de firmas de adhesión en pocos meses y que cuenta con un apoyo generalizado según diferentes encuestas publicadas. Ésta debería ser la hoja de ruta que Gobierno y PSOE deberían tener en cuenta a la hora de buscar soluciones a los desahucios. Sin embargo, si Gobierno y PSOE deciden continuar protegiendo los intereses de las entidades financieras por encima de la de sus ciudadan@s, deberán atenerse a las consecuencias que pueda provocar esta decisión y cuyo carácter es imprevisible.

Impactes socials i ambientals de la privatització de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat

Impactes socials i ambientals de la privatització de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat: Imatges i Vídeos
Representants de diferents de diferents grups municipals han manifestat els impactes impactes socials, ambientals i econòmics que la privatització de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat tindrà als seus municipis. Recordem que ja són 32 municipis, que sumen un total de 1.230.515 habitants han aprovat mocions contra aquesta privatització.
Pots consultar els municipis aquí i descarregar-te la moció en aquest enllaç.
Intervencions de Jordi Giró, president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)
Intervenció de Gregorio Manzano, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
Intervenció de Manel Leiva, Regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Intervenció d'Antonio Merino, Regidor d'Obres, Serveis Urbans i Mobilitat de l'Ajuntament d'Abrera
Intervenció d'Alejandra Sevilla, Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet

Més informació:
Eloi Badia (Enginyers sense Fronteres, 649*860*307)
Quim Pérez (Ecologistes en Acció, 647*915*639)
Neus Ràfols (Comunicació CONFAVC  93*268*89*80/ 653*794*350)
Web: http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com

Barcelona i la construcció d’un port ciutadà. Cap a un Nou Port Vell

Plataforma Defensem el Port Vell


Dilluns 12 de novembre a les 19:00 al Museu Marítim

El projecte de reforma del Port Vell i la seva conversió en una Marina de luxe ha aixecat ampolles en diferents sectors, tan per la proposta, com pel procés i la forma en què s’ha dut a terme. El motius què han portat al rebuig del projecte actual són molts, i encara més són les diferents maneres en què es pot gestionar i transformar el Port Vell.
Estem en moments de canvi, però no qualsevol canvi val; per això cal fer un repàs de les transformacions que ha patit el port vell històric (ara fa 20 anys de la primera reforma), les seves conseqüències, i discutir els motius de fons que fan que l’APB decideixi tirar endavant l’actual reforma del Port Vell, enlloc d’impulsar una reforma que tingui els veïns al capdavant. Reformar el Port Vell des de la proposta ciutadana, un repte que ara mateix cal afrontar. Perquè el port és ciutat i la ciutat la construïm entre tots/es.

Taula:
Camilo S. Baquero (moderador, periodista)
Francesc Magrinyà (Professor de la UPC),
Mercè Tatjer (geògrafa i catedràtica de la UB),
Javier Moreno (plataforma Defensem el Port Vell, historiador)

Fila 0:
Itziar González (arquitecta); Laia Fargas plataforma defensem Port Vell); David Bravo (arquitecte); Daniel Jiménez Schlegl (advocat); Ramón Ribera Fumaz (Seminari TAIFA); Verena
Stolcke (ICA); Salvador Tarragó (SOS Monuments)

6 de nov. 2012

11 de novembre a les 11:30h, manifestació Pel dret universal a la Salut


Manifest de la Plataforma pel Dret a la Salut

Volem un servei de salut públic, d’accés universal, igual per a totes les persones.
Volem un servei de salut públic eficient, de qualitat i segur, resolutiu, sense esperes evitables.
Això significa:

No aplicació del real decret 16/2012, sobre mesures sanitàries, que:  
Acaba amb el Servei Nacional de Salut igual per tothom.  
Retalla indiscriminadament les prestacions sanitàries.
Imposa el repagament de medicament i serveis.
Discrimina a col·lectius, essent els més perjudicats les persones amb malalties cròniques, la gent gran, les persones immigrades i les de menors recursos econòmics. 
Aturada i reversió del procés privatitzador de la sanitat catalana:
No externalització o concert de serveis.
No fragmentació de l’Institut Català de la Salut.
No copagaments, retallades pressupostàries: disminució de personal i prestacions i augment de llistes d’espera.
No foment de pòlisses de serveis de salut complementaris.
No a l’euro per recepta, perquè és una taxa injusta i il·legal.

Participació democràtica de les persones treballadores i usuàries en la planificació i control dels SNS, per:
Establir prioritats i necessitats territorials.
Garantir l’eficiència social.
Evitar la corrupció i la manca d’equitat i transparència en la distribució pressupostària. 
Augment del pressupost i els recursos per a l’atenció primària i la salut comunitària:· el SNS ha de promoure una sanitat més humana, personalitzada, preventiva, promotora de la salut i sostenible. 
Destinació de la despesa en salut necessària per a garantir la sostenibilitat i la qualitat del SNS. 
Política de gestió i control públic de proves diagnòstiques, tractaments i medicaments basada en el coneixement dels professionals de salut i no en els interessos especulatius empresarials.

En resum, volem un autèntic Servei Nacional de Salut (SNS), finançat amb impostos proporcionals a la riquesa, no classista, no sexista, i no racista.

Plataforma pel Dret a la Salut. Octubre 2012

Follow by Email

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog