30 de maig 2012

¡Ni racismo sanitario, ni copago! Sanidad pública y de calidad para todos y todas


Dijous 31 de maig: quedem a les 20:15h a la plaça de la mercè per a fer
difusió pel barri gòtic de les fulles per a la convocatòria d'assemblea del
dia 3 de juny a les 18h a la rambla del raval

El Gobierno del PP aprobó el pasado 17 de mayo un nuevo Decreto sanitario que supone graves recortes para el derecho a la salud de las personas inmigradas, y también para las españolas.
 
· Se priva del derecho a la sanidad pública a todos los y las inmigrantes sin papeles mayores de 18 años.
 
· Se priva del derecho a la sanidad pública a los españoles o inmigrantes residentes mayores de 26 años que nunca hayan trabajado o se hayan inscrito en el INEM.
 
· Estas personas solo tendrán derecho a la asistencia sanitaria de urgencias y parto.
 
· Las actuales tarjetas sanitarias deberán renovarse a partir del 31/08/2012, y quien no cumpla los nuevos requisitos de acceso se quedará sin tarjeta.
 
· Además, para españoles y emigrantes residentes se establece el copago sanitario. Es decir, se pagará por el tratamiento farmacéutico en hospitales, las prótesis, las dietas específicas durante la estancia hospitalaria y el transporte sanitario no urgente, antes servicios gratuitos.
 
Es mentira que estos recortes supondrán un gran ahorro, ya que la atención en urgencias de los hospitales es mucho más cara que en los Centros de Atención Primaria – CAP. Es mentira que no haya dinero, lo hay para los bancos y no para las personas
 
En realidad se trata de aplicar criterios racistas y de segregación en el acceso a la sanidad pública.
 
Y, en general, supondrá una degradación del sistema sanitario público, cada vez más colapsado y con menos medios para dar una atención de calidad y gratuita a las personas trabajadoras sean o no emigrantes.
ASAMBLEA INFORMATIVA
Domingo 3 de Junio, 18:00 h.
Rambla del Raval25 de maig 2012

@LA_PAH mejor iniciativa solidaria #cataladelany. El discurso que tv3 no emitió


El video con el discurso de @adacolau de @la_pah recogiendo el premio mejor iniciativa solidaria #cataladelany que tv3 no emitió:
El 22 de mayo de 2012 @la_Pah fue galardonada con el premio Mercé Conesa que otorga anualmente @elperiodico por unanimidad de un jurado independiente. La PAH asistió a la gala de #cataladelany retransmitida en directo por tv3, con una audiencia de más de 600.000 telespectadores. Sin embargo los ciudadanos de Catalunya no tuvieron la oportunidad de escuchar el discurso de la galardonada PAH, ni en directo ni posteriormente a través de la web. Con un lamentable retraso, os dejamos el video con la intervención de la PAH ante la Plana Mayor de la Generalitat.

Por cierto, el desahucio de Jaime al hace referencia en el video y que tuvo lugar al día siguiente de la gala se paralizó por tercera vez consecutiva a pesar del despliegue policial solicitado por Catalunya Caixa. Además se arrancó un compromiso , contemplado en un papel firmado, para ofrecer a Jaime un alquiler social.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/pah-logra-parar-nuevo-desahu...
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/05/23/catalunya/1337792067_110880.html

No nos detendremos hasta hacer efectivo el derecho a una vivienda!

Porque, Sí se puede!


23 de maig 2012

El despertar de les places_Un any de 15-M


"Aquest documental analitza el sorgiment del moviment, un any després, de la mà de sis persones, que van viure l’acampada de Barcelona a Plaça Catalunya, i que es reuneixen de nou per reflexionar sobre l'inici del moviment, què ha passat al país aquest any i quin rol ha de jugar el moviment de cara al futur.

PER QUÈ HEM FET EL DOCUMENTAL? 
Creiem que, en les mobilitzacions socials, ens poden beneficiar molt de reflexionar sobre què hem fet i on estem, tot i que és una cosa que no fem prou, per manca de temps. Aquest audiovisual vol contribuir a aquesta auto-reflexió arribant al màxim número de persones.
 
DE QUÈ VA?
Un any després de l'acampada
 
El documental fa una revisió dels esdeveniments que es van generar en aquells dos mesos: començant per la manifestació que dóna lloc al 15-M, les primeres persones que es queden a dormir a la plaça, el creixement del campament, l'operació per part dels Mossos d’Esquadra del 27 de maig, la reinstal·lació del campament, les mobilitzacions al Parlament de Catalunya i el desmantellament del campament i l'extensió de la xarxa d'assemblees per barris i municipis de Catalunya.
 
En diàleg amb el passat, en una reunió d'algunes persones que vam seguir llavors, abordarem els temes que es van tractar a la Plaça, però la perspectiva de l'any transcorregut permetrà plantejar una confrontació d’idees entre la trobada del present i el passat. Això ens permetrà veure en què ha canviat el seu punt de vista, quin és l’estat actual del moviment i com creuen que s’ha d’articular de cara al futur".
 
Un documental de Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch

22 de maig 2012

L’assemblea del gòtic se suma i dóna el seu suport a la convocatòria de vaga general en tot el sector educatiuL’assemblea del gòtic se suma i dóna el seu suport a la convocatòria de vaga general en tot el sector educatiu, que aglutina professorat, alumnes, PAS i personal investigador tant de centres universitaris com de primària, secundària i escoles bressol.

Les contínues agressions al sistema públic d’ensenyament, en forma de retallades i corporativització del sector, són motius de sobra per plantar-se i manifestar el nostre rebuig de manera clara i contundent.

Per això, animem a tot@s a participar en la manifestació de dimarts 22 de maig a les 12.30 h a plaça Universitat.

A les 14.00 h, se celebrarà una assemblea general d’educació, oberta a tothom, a l’Estació de França.


 17 de maig 2012

# La Caixa és Mordor


L'assemblea de AcampadaMordor ha acordat fer Caixarolada cada dia de 17h a 20h.


Publiquem comunicat rebut de l'assemblea de les Corts:

Urgent: Acció contra la Caixa. Pitòdrom

Davant de les demostracions de poder per part del Trinomi (govern/La Caixa/policia) que hi ha hagut a la concentració a la seu a Barcelona de La Caixa de Barcelona (Torres Mordor) de:
·  Limitació de l'espai físic mitjançant tanques, per part dels mossos, a la concentració de les Torres Mordor.
· Coaccions, per part de La Caixa, als mitjans de comunicació  amb amenaces de retirar la publicitat (ingressos)  depenent de la informació que donessin d'aquestes accions.
·  Desallotjament de l'acampada.
·  Identificació dels concentrats i amenaces de denúncies per desobediència a l'autoritat, als companys que s'han concentrat aquest dijous 17 de maig, a les 8h del matí, per fer la cassolada prevista davant de les torres Mordor (La Caixa).

Vista la bona reacció a les propostes dels concentrats, ahir dimecres dia 16 de maig des del matí, dels cotxes que passaven, a tocar el clàxon en senyal de protesta, podem valorar la possibilitat de convertir el tram de la Diagonal davant de La Caixa en un "pitòdrom".

De fet, ahir dimecres dia 16, durant l'assemblea, ja es sentien varis cotxes que s'unien a la protesta fent sonar el clàxon al passar, sense necessitat de incitació.

Des de l'Assemblea de Les Corts, proposem fer una cadena per correu i fer difusió per les xarxes socials perquè els conductors de vehicles, facin sonar el clàxon al passar davant de la seu central de La Caixa a Diagonal.

Tenim informació que des de l’interior del edifici se sent.

Fes sonar el clàxon al passar per davant de La Caixa, en senyal de protesta per considerar aquesta entitat financera una de les responsables de:
·   La crisi que ens afecta.
·   Els desnonaments de famílies de les seves llars.
·   Inversions en l'industria d'armament.
·   Especulació.
·   Estafa als clients amb productes tòxics (participacions preferents,...)
·   Manipulació política i dels mitjans de comunicació.


14 de maig 2012

CELEBREM EL 15M! ACCIONS PER DEMÀ... A LES PLACES

8:00h    Trobades a Pl. Universitat, Pl. Nova -de la Catedral-, Pl. Urquinaona i Pl. del Molino -Poble Sec-


11 de maig 2012

L'ASSEMBLEA DEL GÒTIC CONVIDA LA GENT DEL BARRI I LA CIUTAT A PARTICIPAR EN EL 12M15M


Els propers dies serà l'aniversari del 15M. 
Vols saber que es farà a BCN???


L'ASSEMBLEA DEL GÒTIC CONVIDA LA GENT DEL BARRI I LA CIUTAT A PARTICIPAR EN EL 12M15M

DIVENDRES 11M
18:00 Pl. de la Mercè. Convocatòria per anar a fer difusió pel barri

DISSABTE 12M
15:30 Trobada a la Pl. Mercè per preparar materials per la manifestació (pancartes, cartells, ...) porta materials i pintures, rotuladors, ...
17:00 Trobada a la Pl. de la Mercè per anar juntes en columna a la manifestació.
17:15 Trobada a la Pl. Jaume I L4 [Gòtic+Casca Antic+Barceloneta?]
17:30 Trobada a les Rambles (davant del Liceu) [Gòtic+Casca Antic+Barceloneta?+Poble Sec+ Raval]
18:00 Manifestació a Pl. Catalunya. Estarem en el cantó esquerra, entre la Ronda Universitat y el carrer Bergara

DIUMENGE 13M
Aquest dies, a pl. Catalunya hi haurà un punt d'informació de les Assemblees de Barris de BCN. El Gòtic munta una taula el diumenge i el dilluns si hi ha gent. Vine i col·labora A RECOLLIR FIRMES per l'ILP. Ajuda'ns a omplir tots els torns.

Vols col·laborar? Posa’t en contacte amb nosaltres: 672-539-427


A BARCELONA ORGANITZEM LES SEGÜENTS ACCIONS

Des de divendres a la tarda hi han activitats programades a Pl. Catalunya. Pots veure el programa complert aquí:http://tinyurl.com/d53ndwd

Si vols saber que faran les diferents Assemblees de Barris de BCN: http://titanpad.com/accions12m15mBCN

Dossier de premsa 12M15M CAT: http://tinyurl.com/bn6jtfv

Dossier de prensa 12M15Mb CAST: http://tinyurl.com/c5lpn2e

Divendres 11M

Festa al carrer: Fem nostre l’espai públic!: http://tinyurl.com/c78ytb2

18:00 Presentació del Projecte “Fòrum dels pobles” + xerrada debat sobre metodologies assemblearies + taller de dinamització per formar equips que puguin facilitar els debats del Fòrum dels pobles: http://tinyurl.com/czl858u

19:00 Reunión para preparar las acciones de barrio para el 15M: http://tinyurl.com/d2ewd8k

19:00 Convocatòria Plataforma Salvem el Port Vell (reloaded): + INFO: http://tinyurl.com/csmz3pq

19:30 Xerrada peak Oil: Voleu saber per qué no sortirem mai d'aquesta crisi?. + Info sobre Peak Oil:http://tinyurl.com/cav65dp

22:00 [Guinardo] Concert: Nit Feminista Combativa (Festes Reivindicatives): http://bit.ly/Ja9Ckf

Dissabte 12M
Hacia el 12M: ven caminando con la columna norte: http://tinyurl.com/cbh2tt2

Festa al carrer: Fem nostre l’espai públic!: http://tinyurl.com/c78ytb2

12:00 [L'H] Judici als culpables de la crisi: http://tinyurl.com/c84c6hb

12:00 [Sarrià] 15M, un any després: xerrada-debat amb Arcadi Oliveres i cap a la mani: http://tinyurl.com/cmu2r8y

18:00 12M Surt al carrer: http://tinyurl.com/ce59q26

18:00 Cineforum: El Peso del Oro: http://tinyurl.com/bw78e9l

22:00 [Guinardo] Concert Reivindicatiu (Festes Reivindicatives): http://bit.ly/Ja9Ckf

Diumenge13M
Fòrum dels pobles: http://tinyurl.com/czl858u

14:00-17:00 Dinar de carmanyola + Cercavila decreixentista 13M: http://tinyurl.com/c6abels

16:00 Aturem l’Eurovegas, defensem el Delta del Llobregat!: http://tinyurl.com/bpkvd9p

Dilluns 14M
Fòrum dels pobles: http://tinyurl.com/czl858u

Dimecres 15M
12:30 [l'Escola del treball] Xerrada -Debat: Deute i Retallades a l'Educació , Parc de L'Escola del Treball, c\Urgell 187

14:00 [l'Escola del treball] #15M Dinem a la seu del PP c\ Urgell 289

PER + INFORMACIÓ:

Para recopilar fotos de toda la gente durante el 12M15M en bcn, se ha creado este blog: http://bit.ly/JcJeTG

Manifiesto Sanidad para #12m: http://tinyurl.com/cklxyfy

#MarxaValles del 4 al12M: http://tinyurl.com/dxronxf

#ColumnaNord Salida: 12M 12h desde RENFE Badalona: http://tinyurl.com/cbh2tt2

6 de maig 2012

PRESENTACIÓ ILP


El proper dimarts dia 8 de maig, a les 19:00h al Pati LLimona, presentació de la Iniciativa Legislativa Popular per la modificació de la llei hipotecaria. Per la dació en pagament. Paralització dels desnonaments. Lloguer social. 

Comptarem amb la participació d'Ada Colau, Activista pel dret a l'habitatge i membre de la PAH. 

Projecció del Documental sobre La PAH  "La Plataforma". Produït per SICOM i Namuss Films.

Organitza: Assamblea Gòtic, Sindicat d'Arquitectes i Associació de veïns i veïnes del Barri Gòtic.

Follow by Email

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog