25 de des. 2011

28D: Hem perdut la inocència!El 28 de desembre us convoquem a totes i a tots a celebrar que hem perdut la innocència.

A partir de les 7 de la tarda cada assemblea muntarà un taller de ninots gegants (porteu materials per construir el vostre), armarem el pessebre i cantarem nadales indignades.

Després, recorrerem el centre de la ciutat per mostrar que hi ha vida en aquest planeta més enllà del consum i la submissió. Per acabar la festa, alliberarem a Heli, el gran ninot indignat.

Porteu instruments (panderetes, simbombes …) per fer sentir que ja no creiem les seves mentides, que els nostres drets són trepijats quotidianament i que vivim una broma pesada 365 dies a l’any.


Assemblea Social Guinardó-Can Baró,
Assemblea Barri Raval,
Assemblea Gòtic,
Assemblea Les Corts,
ADSEixample Dreta,
Barri Sant Antoni,
Assemblea Sarrià-Sant Gervasi,
Assemblea Muntanya,
Asamblea Carmel,
Acampada Sants,
Assemblea Sant Andreu,
Assemblea Esquerra Eixample,
UniversitatIndignada15M,
PremsaIndignada,
Teatro sobre la marcha
PAH_Barcelona

Convocatòria Barcelona Ciutat:
Dimecres 28, 19h Plaça Catalunya, al costat de Monument a Macià-Vergara._________________________________


El 28 de diciembre os convocamos a todas y a todos a celebrar que hemos perdido la inocencia.

A partir de las 7 de la tarde cada asamblea montará un taller de monigotes gigantes (traed materiales para construir el vuestro), armaremos el belén y cantaremos villancicos indignados.

Después, recorreremos el centro de la ciudad para mostrar que hay vida en este planeta más allá del consumo y la sumisión. Para acabar la fiesta, liberaremos a Helio, el gran monigote indignado.

Traed instrumentos (panderetas, zambombas …) para hacer oír que ya no creemos sus mentiras, que nuestros derechos son pisoteados cotidianamente y que vivimos una broma pesada 365 días al año.


Assemblea Social Guinardó-Can Baró,
Assemblea Barri Raval,
Assemblea Gòtic,
Assemblea Les Corts,
ADSEixample Dreta,
Barri Sant Antoni,
Assemblea Sarrià-Sant Gervasi,
Assemblea Muntanya,
Asamblea Carmel,
Acampada Sants,
Assemblea Sant Andreu,
Assemblea Esquerra Eixample,
UniversitatIndignada15M,
PremsaIndignada,
Teatro sobre la marcha
PAH_Barcelona


Convocatoria Barcelona Ciudad:
Miércoles 28, 19h Plaça Catalunya, junto a Monumento a Macià-Vergara.Consulta popular 15MUna proposta de democràcia participativa sobre:

- Democràcia participativa i sistema electoral.

- Deute financer i deute extern. Auditoria ciutadana.

- Privatitzacions dels bens públics i retallades dels drets socials i   mediambientals.

- Model d'espai urbà i dret a un habitatge digne.

- Drets laborals.

Aquest projecte impulsat pel Grup de Treball Consulta Popular 15M vol demostrar que els ciutadans tenim la capacitat i la necessitat de decidir de manera directa sobre els temes que ens afectem, i desemmascarar la falta de democràcia del sistema polític.

Amb això també es vol crear opinió pública al marge dels grans mitjans de comunicació que tracten d'imposar com a única opció els criteris dels poders polític i econòmic.

Algunes experiències precedents

El març de l'any 2000 es va realitzar a l'Estat espanyol una consulta social contra el deute extern, on va participar més d'un milió de persones, 1.200 organitzacions i 25.000 voluntaris. Més endavant, el 2004 va tenir lloc una consulta sobre la democràcia, la constitució europea i la guerra. Més tard, durant els anys 2009 i 2010 es van realitzar les consultes sobre la independència de Catalunya, amb la participació de més de 800.000 persones.

Objectius

Promoure un procés de democràcia participativa que concreti unes demandes legítimes per a una amplia majoria de la població al voltant de:

- Cinc eixos temàtics:

          Democràcia participativa i sistema electoral.


          Deute financer i deute extern. Auditoria ciutadana.

          Privatitzacions dels bens públics i retallades dels drets socials i 
          mediambientals.
         
          Model d'espai urbà i dret a un habitatge digne.


          Drets laborals.

- Temes específics que inclogui a la consulta cada assemblea ciutadana (de barri, de poble o ciutat, de centre de treball, d'ensenyament, etc,...), relacionats amb el seu àmbit d'actuació.

El procés consultiu

De fet, el procés consultiu es duu a terme des de fa mesos en els debats al sí de les assemblees, les comissions, els grups de treball del 15M, i altres entitats de la societat civil.

Ara, es vol que tot aquest debat social s'aplegui en una expressió col.lectiva de rebuig a un sistema polític que no representa els interessos de la majoria, i de suport a la construcció d'una alternativa on els ciutadans decideixen i reclamen el protagonisme polític.

Per dinamitzar el debat i arribar a la concreció de les cinc preguntes que es plantejaran a la ciutadania es compta amb:

- El suport dels treballs d'investigació i divulgació que realitzen nombrosos col.lectius vinculats al 15M, el de les pròpies comissions i grups de treball del moviment, i la col.laboració de les persones i entitats que hi participen.

- Eines que faciliten la participació i el consens a través d'internet.

Ara, es tracta de donar la millor visibilitat a aquests treballs, debatre'ls, promoure sinergies i elaborar un discurs inclusiu, que integri les opinions que sorgeixen, i proposi al conjunt de la ciutadania unes preguntes formulades amb el màxim consens possible.

Les ciutadanes i els ciutadans podran respondre les preguntes mitjançant un sistema de paperetes que gestionaran els col.lectius de voluntaris. Per això, es requereis la col.laboració, a més d'assemblees, comissions i grups de treball del 15M, d'altres entitats de la societat civil, com ara associacions de veïns, ONG, sindicats, entitats cooperatives, etc.

Àmbit de la consulta

Totes les persones empadronades a l'Estat espanyol, majors de 16 anys. Les persones que expressin la seva opinió mitjançant la consulta hauran d'identificar-se amb el seu DNI o NIE per evitar duplicitats en la participació.

Període de realització: del 15M al 15M

La consulta s'ha de desenvolupar durant un període suficientment llarg com per constituir-ne un centre d'atenció i de mobilització sostinguts.

Les dates de realització de la Consulta Popular 15M es proposa que siguin entre el 15 de març i el 15 de maig del 2012.

Resultats de la consulta

Els resultats no es preveu que es presentin davant cap organisme oficial, no obstant:

- Generaran força social, manifestada a través de les persones que donen suport a aquesta acció política.

- Crearan opinió pública més enllà de les persones que participen en el moviment 15M.

- Contribuiran a l'extensió organitzativa del moviment 15M a la societat civil.

- Seran una mobilització ciutadana fonamentada en propostes de caràcter social i polític del moviment 15M.

- Manifestaran estats d'opinió pública en àmbits específics (barris, sectors laborals, etc.)

- Contribuiran a legitimar altres consultes populars sobre temes específics a través de sistemes de democràcia directa: referèndums vinculants, iniciatives legislatives populars (ILP), o d'altres.

Finançament

Pel finançament de la Consulta Popular 15M són necessàries aportacions voluntàries. Les finances seran transparents i es publicaran al blog de la consulta, mostrant que una iniciativa d'aquest tipus pot finançar-se al marge del sistema electoral vigent.


telèfon: 648 69 15 86
twitter: @Consulta15M
Facebook: Consulta Popular Catalunya
Blog: consultapopular15m.wordpress.com

17 de des. 2011

Pels drets de les persones migrants


Este 18 de diciembre, día Internacional del Inmigrante, tenemos poco que celebrar. El nuevo gobierno ha anunciado ya el endurecimiento de la ley de extranjería. Los CIES (Centros de Internamiento de Extranjeros, verdaderas cárceles para personas cuyo único "delito" consiste en no tener papeles) continúan en pie. Se dan expulsiones encubiertas. Desde el sector político se culpa a las personas migrantes de la crisis. La lista es larga.
Desde el 15M queremos visibilizar y denunciar este y otros hechos y por ello el 18D saldremos a la calle. Vamos a manifestarnos, vamos a juntarnos inmigrantes y autóctonas, para decir que no vamos a tolerar que se juegue ni con nuestros derechos ni con nuestras vidas.

El 18 de Diciembre es reconocido como el Día Internacional de los Inmigrantes. En Barcelona se celebra de forma folklorica y diversas entidades y asociaciones de migrantes se les da la oportunidad de mostrar lo que hacen, a modo de feria de entidades. Asimismo, las entidades de migrantes que tienen más relación con el Ayuntamiento de Barcelona son galardonadas en una ceremonia que se realiza en el Parlamento.

El 18D es importante que haya este reconocimiento institucional, no es nuestra intención cubrir la fecha. Pero sí pensamos que es importante llevar a cabo una contrajornada en la que mostremos reivindicaciones sociales y denunciemos el racismo y las políticas de extranjería que criminalizan y hacen de las personas migrantes sujetos más vulnerables.

El 18D es un día que pensamos que debemos aprovechar para reflexionar, visibilizar y denunciar todo lo relacionado con las migraciones y la condición de migrante que no nos gusta.En esta fecha llevamos 4 años coordinándonos con otras territorios de la península y realizando una Marcha hacia el Centro de Internamiento de Extranjeros.

Este año en Barcelona hemos creído conveniente hacer una jornada de lucha en la calle, son tantas y tantas las cosas que queremos denunciar. Y no nos olvidemos del CIE de Zona Franca (Centro de Internamiento de Extranjeros), que es donde queremos finalizar la jornada.

¿QUÉ PASARÁ EL DOMINGO 18D?

12h: Nos encontraremos en la plaza. Universidad para iniciar la manifestación que nos llevará hasta el Parque de la Ciutadella.
 
14.30h: Almuerzo solidario elaborado por las familias del Edificio 15o en el Parque de la Ciutadella
 
16.30h Nos encontraremos en Plaza España (las que comamos en la Ciutadella iremos juntas) para coger el bus 109 hacia el CIE de Zona Franca (si alguien se retrasa debe bajar a la calle E)

17h Concentración con batucada en el CIE de Zona Franca (llevar lo que haga falta para hacer ruido). ¡Queremos que nos oigan los de dentro!


Dinar popular a la Pl. de la MercèAquest diumenge 18 de desembre, fem un dinar popular al Barri Gòtic.

A partir de les 14:00h ens trobarem totes a la Plaça de la Mercè
Portar una mica de menjar i idees per a compartir.

Anima't!!!

_______________________________


Este domingo 18 de diciembre, comida popular al Barrio Gótico.

A partir de las 14:00h nos encontraremos todos/as a la Plaça de la Mercè.
Traer algo de comida e ideas para compartir.

Anímate!!! 10 de des. 2011

Aturem la Audiència


Amb motiu de la presa de declaració als diputats denunciants pels fets ocorreguts al Parlament el 15J, que tindrà lloc el proper dimecres 14 de desembre de 2011 a l'Audiència Provincial de Barcelona, des del Grup de Treball 15Mlliure es convoquen diverses mobilitzacions de solidaritat amb la vintena de ciutadanes i ciutadans encausats.Sota el simbòlic "Aturem l'Audiència ', els dies 13 i 14 es realitzaran accions de suport als imputats amb la intenció de demostrar als polítics i als jutges el rebuig a la política d'assetjament que estan duent a terme contra algunes de les milers de persones que protestaven pacíficament contra les mesures de retallades pressupostàries aprovades pel Parlament de Catalunya.Les persones encausades pel 15J han estat acusades d'impedir mitjançant força, violència o intimidació" l'entrada dels parlamentaris catalans (article 498 del Codi Penal espanyol) que comporta una pena de 3 a 5 anys de presó, arran d'una denúncia interposada pel sindicat ultradretà Manos Limpias. Es tracta d'una acusació desproporcionada en tant que implica l'acusació d'un atac a les institucions democràtiques, les quals no van ser atacades, sinó que els actes van ser una expressió de descontentament social per les retallades, els quals si que són un atac clar a la democràcia social i política conquerida al llarg del segle XX. Les retallades situen al Parlament al servei dels mercats financers, reduint els serveis socials de tota la ciutadania, quan cap partit amb representació parlamentària incloïa aquestes mesures en el seu programa electoral. Per tant, per poder tenir legitimitat polítca haurien d'haver estat aprovades mitjançant referèndum. El procés judicial segueix el seu curs. Actualment, hi ha tres recursos interposats a la causa perquè no s'acceptin les imatges ni les gravacions com a prova, la retirada de les compareixences apud acta (és a dir, no haver d'acudir periòdicament al jutjat per signar) i el trasllat de la causa a l'Audiència Provincial de Catalunya.

Les últimes accions repressives dels cossos policials contra el moviment 15M també han tingut com a conseqüència multes a més de 200 persones, per un import que va dels 200 als 750 €, amb acusacions absurdes, com una multa de 750 € a un ciutadà que va utilitzar un megàfon denunciant la pujada de sou de l'alcalde i una altra multa a una altra persona que va realitzar una pintada en el seu propi local.Les ciutadanes i ciutadans segueixen esperant respostes concretes al malestar expressat per centenars de milers de persones, més enllà de la repressió i la violència. Les causes de la indignació i les mobilitzacions ciutadanes no són un problema d'ordre públic, sinó que plantegen un canvi polític, de manera que les solucions a les demandes han de ser d'ordre polític i no d'ordre públic... Davant la criminalització, la ciutadania segueix reiterant: "Jo també era al Parlament, i ho tornaria a fer".A continuació, el comunicat del GRUP DE TREBALL 15LLIURE: 

Aturem l'Audiència, 13 i 14 desembre

El 14 de desembre l'Audiència Nacional es trasllada a Catalunya. Tots els protagonistes que estan intentant criminalitzar el moviment 15M (1), abanderats pel sindicat feixista Manos Limpias i seguits pel jutge Eloy Velasco i la fiscal Teresa Sandoval, vénen a prendre declaració als diputats (2) del Parlament denunciants pels fets ocorreguts el 15 de juny.


Totes recordem aquell dia. Milers de persones sortint al carrer per protestar en la mateixa cara dels polítics contra les seves retallades socials. Aquell dia vam passar de la indignació a la acció i ens van témer. Així que com a càstig, quatre mesos després 20 persones van ser detingudes i citades per declarar a Madrid per ordre del jutge de l'Audiència Nacional com a conseqüència d'aquells fets.


Però nosaltres no ens callem davant els seus càstigs, de manera que el 14 de desembre tenim l'oportunitat de cridar ben alt i ben clar que JO TAMBÉ ERA AL PARLAMENT i que, si cal, ho tornarem a fer, per tornar a dir-los de nou a la seva cara que no aprovem les seves retallades socials, que no els volem i que no els necessitem.


El 14 de desembre tenim l'oportunitat de demostrar un altre cop la nostra solidaritat amb les companyes detingudes pels fets del Parlament i no només amb elles, sinó amb tota la gent que està patint la repressió per portar a la pràctica les seves idees, ja sigui parant desnonaments o ocupant habitatges pels desnonats, tallant carrers o fent acampades a les places, ocupant hospitals o fent protestes laborals...


Ens sobren els motius per prendre el carrer un cop més.


13 de desembre 19:30h - Pl. Catalunya

Manifestació en solidaritat amb els encausats del Parlament i contra la repressió al moviment 15M


14 de desembre 07:30h - Arc de Triomf

Aturem l'Audiència Provincial de Barcelona


Perquè ja hem passat de la indignació a l'acció. Perquè juntes ho podem tot!


(1) Recordem que la querella interposada per Manos Limpias a l'Audiència Nacional denuncia a (el que segueix ha estat extret textualment de la querella) "Aquellas personas que han dirigido o han participado en el movimiento llamado "15M" o de los "indignados" o "Democracia Real ya" de tal forma que impidieron (...) acceder a los Diputados del parlamento de Cataluña (...) provocaron los tumultos en las sedes Municipales (...) en Madrid, Getafe, Alcalá de Henares y Alicante durante la constitución de las corporaciones, y han impedido (...) Resoluciones judiciales de Desahucio en Madrid (...) y en Barcelona y Palma de Mallorca, así como los responsables de la aplicación informática destinada a impedir desahucios judiciales y quienes concentrados frente al domicilio de la Alcaldesa de Valencia (...) la amenazaron de muerte verbalmente y mediante pintadas".


(2) Els diputats que declaren són: Montserrat TURA i CAMAFREITA (PSC), Joan BOADA MASOLIVER (ICV), Gerard Maria FIGUERAS ALBA (CIU), Josep Maria LLOP i RIGOL (CIU), Jordi TURULL i NEGRE (CIU), Alfons LOPEZ i TENA (SI), Ernest MARAGALL i MIRA (PSC), Ana Isabel MARCOS i VILAR (CIU), Salvador MILA i SOLSONA (ICV) i Santi VILA i VICENTE (CIU).


_________________Paremos la Audiencia, 13 y 14 diciembre


El 14 de diciembre la Audiencia Nacional se traslada a Cataluña. Todos los protagonistas que están intentando criminalizar el movimiento 15M (1), abanderados por el sindicato fascista Manos Limpias, y seguidos por el juez Eloy Velasco y la fiscal Teresa Sandoval, vienen a tomar declaración a los diputados (2) del Parlament, denunciantes por los hechos ocurridos el 14 de junio.


Todas recordamos aquel día. Miles de personas saliendo a la calle para protestar en la misma cara de los políticos contra sus recortes sociales. Ese día pasamos de la indignación a la acción y nos temieron. Así que como castigo, cuatro meses después 20 personas fueron detenidas y citadas para declarar en Madrid, por orden del juez de la Audiencia Nacional, como consecuencia de aquellos hechos.


Pero nosotros no nos callamos ante sus castigos, por lo que el 14 de diciembre tenemos la oportunidad de gritar bien alto y bien claro que YO TAMBIÉN ESTABA EN EL PARLAMENT y que, en su caso, lo volveremos a hacer, para volver a decirles de nuevo a la cara que no aprobamos sus recortes sociales, que no les queremos y que no los necesitamos.


El 14 de diciembre tenemos la oportunidad de demostrar de nuevo nuestra solidaridad con las compañeras detenidas por los hechos del Parlament y no sólo con ellas, sino con toda la gente que está sufriendo la represión por llevar a la práctica sus ideas, ya sea parando desahucios o ocupando viviendas por desahuciados, cortando calles o haciendo acampadas en las plazas, ocupando hospitales o haciendo protestas laborales ...


Nos sobran los motivos para tomar la calle una vez más.


13 de diciembre 19:30h - Pl. Cataluña

Manifestación en solidaridad con los encausados del Parlament y contra la represión al movimiento 15M.14 de diciembre 07:30h - Arco de Triunfo

Paremos la Audiencia Provincial de Barcelona.


Porque ya hemos pasado de la indignación a la acción. Porque juntas lo podemos todo!


(1) Recordemos que la querella interpuesta por Manos Limpias en la Audiencia Nacional denuncia a (lo siguiente ha sido extraído textualmente de la querella) "Aquellas personas que han dirigido o han participado en el movimiento llamado "15M" o de los "indignados" o "Democracia Real ya" de tal forma que impidieron (...) acceder a los Diputados del parlamento de Cataluña (...) provocaron los tumultos en las sedes Municipales (...) en Madrid, Getafe, Alcalá de Henares y Alicante durante la constitución de las corporaciones, y han impedido (...) Resoluciones judiciales de Desahucio en Madrid (...) y en Barcelona y Palma de Mallorca, así como los responsables de la aplicación informática destinada a impedir desahucios judiciales y quienes concentrados frente al domicilio de la Alcaldesa de Valencia (...) la amenazaron de muerte verbalmente y mediante pintadas".

(2) Los diputados que declaran son: Montserrat Tura i Camafreita (PSC), Joan Boada MASOLIVER (ICV), Gerard María FIGUERAS ALBA (CiU), Josep Maria LLOP y RIGOL (CiU), Jordi TURULL y NEGRO (CiU), Alfonso LOPEZ y TENA (SI), Ernest Maragall i Mira (PSC), Ana Isabel MARCOS y VILAR (CiU), Salvador Milà i Solsona (ICV) y Santi Vila y VICENTE (CiU).

2 de des. 2011

Cine debate: Violencias de género y migración


2 de diciembre del 2011 - Centre Cívic Pati Llimona (Carrer de Regomir, 3) - 19:45h

Dentro de la campaña de 16 días de activismo contra las violencias de género, ho día 2 de diciembre se celebrara un video debate sobre Violencia de género y migración a cargo de Feministas Indignadas junto con la Asamblea del Gòtic. 

Con la proyección de esta película se pretende hacer una reflexión conjunta sobre los diferentes tipos de violencia en el colectivo de mujeres migradas.


Follow by Email

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog